Antena Meniu Search
x

Video Record pentru marii producători de maşini de lux. 2021, pe plus la creşterea vânzărilor de automobile

Luxul nu cunoaşte criza nici în pandemie. 2021 a fost anul vânzărilor record pentru maşinile scumpe. Marii productori au reuşit să vândă mii de autoturisme al căror preţ depăşeşte 200.000 de euro. O explicaţie există desigur: bogaţii au devenit şi mai bogaţi.

de Redactia Observator

la 18.01.2022, 20:26

Vezi și

Constructorul britanic Rolls-Royce a anunţat că anul trecut a fost cel mai bun din istoria sa pentru divizia de lux. A vândut peste 5.500 de automobile. Clienţii înstăriţi s-au îngrămădit să cumpere de exemplu noul coupe Ghost sau noul SUV Cullinan, care au un preţ de pornire de 300.000 de euro. 

A fost cel mai bun an din istorie şi pentru Bugatti, cu 150 de automobile comandate, fiecare pentru un preţ de aproximativ trei milioane de euro. Nici rivalii de la Bentley şi Lamborghini nu s-au lăsat mai prejos şi şi-au bătut şi ei propriile recorduri de vânzări, în special graţie SUV-urilor Bentayga şi Urus, al căror preţ depăşeşete 200.000 de euro. 

Maşinile de lux s-au vândut ca pâinea caldă

Iar creşterea vânzărilor de maşini de lux nu e o întâmplare, pentru că 2021 a fost şi anul în care bogaţii au devenit şi mai bogaţi, iar săracii sunt şi mai săraci.  

Gabriela Bucher, director executiv Oxfam: Pandemia a fost o perioadă a oportunităţilor pentru bogaţi, pentru că primii zece cei mai bogaţi oameni din lume şi-au dublat veniturile în ultimii doi ani.  

O altă explicaţie pentru goana după lux vine chiar de la producătorii de automobile. Spun că mulţi dintre clienţi le-au mărturisit că au realizat în pandemie că pot muri în orice moment, aşa că trebuie să se bucure de fiecare clipă.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Record pentru marii producători de maşini de lux. 2021, pe plus la creşterea vânzărilor de automobile