Antena Meniu Search
x

Video Reguli noi pentru vânzarea jucăriilor. Produsele vor avea nevoie de un "paşaport" digital

Ca să protejeze copiii, Comisia Europeană propune noi reguli pentru vânzarea jucăriilor. Toate produsele vor avea nevoie de un pașaport digital, iar lista substanțelor chimice interzise ar putea fi extinsă. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 29.07.2023, 08:53

Vezi și

În primă fază, se va interzice folosirea substanțelor cancerigene sau toxice în jucării. Propunerea Comisiei Europene este, de exemplu, să fie interzise substanțele chimice care sunt dăunătoare pentru copii, cele care afectează sistemul endocrin sau respirator.

Astfel, magazinele din toată Uniunea Europeană, ar trebui să găsim doar jucării sigure pentru cei mici. Toate ar trebui să aibă și un pașaport digital. Importatorii vor fi obligaţi să prezinte, la frontierele Uniunii, paşapoarte digitale pentru toate jucăriile, inclusiv pentru cele vândute online.

De altfel, un nou sistem informatic va examina aceste documente și loturile cu probleme vor fi verificate și scoase de pe piață. Normele propuse vor spori, în special, protecţia împotriva substanţelor chimice nocive și ar trebui să reducă numărul mare de jucării periculoase care încă sunt vândute în statele din Uniunea Europeană, în special, online.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Reguli noi pentru vânzarea jucăriilor. Produsele vor avea nevoie de un "paşaport" digital