Antena Meniu Search
x

Robert Cazanciuc despre Legea Insolvenţei: Avem mai puţine insolvenţe şi o durată mai mică a procedurilor,

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc a făcut o serie de declaraţii privind Legea Insolvenţei, la conferinţă ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE.

La trei ani de la modificarea proiectului Legii Insolvenţei, se văd rezultate pozitive, s-au înregistrat la nivel naţional mai puţine insolvenţe, dar şi o durată mai mică a procedurilor, însă se mai pot aduce îmbunătăţiri şi este nevoie de noi discuţii pe marginea proiectului, a declarat miercuri preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, la conferinţa ”REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile” organizată de News.ro

”După trei ani, avem mai puţine insolvenţe, durată mai mică a procedurilor, o eficienţă mai mare a procedurilor. În mod cert, e nevoie ca oamenii să se aşeze din nou la masa discuţiilor, atât mediul public, cât şi cel privat. Statul trebuie să spijine mediul de afaceri”, a declarat miercuri Robert Cazanciuc, prezent la conferinţa News.ro.

De foarte multe ori, deciziile instanţelor se bazează pe interpretări diferite ale unui act normativ, adaugă oficialul.

El a precizat că, în trecut, s-a lucrat foarte mult pe marginea proiectului Legii Insolvenţei.

”Cu siguranţă, cred că sunt lucruri care pot fi îmbunătăţite. Această lege a insolvenţei nu s-a născut dintr-o ambiţie birocratică a cuiva din Ministerul Justiţiei, ci a venit dintr-o nevoie reală, din semnale venite din partea societăţii după sau în perioada de criză, în care s-au văzut destul de bine slăbiciunile mecanismelor de insolvenţă de la acea vreme: instrumente preinsolvenţă nefuncţionale, lipsa de echilibru între interesele creditorilor şi debitorilor, manipularea procedurilor de reorganizare, costuri foarte mari, durata foarte mare a proceselor de insolvenţă”, a declarat Cazanciuc.

El subliniază că, după intrarea în vigoare a legii, avem o legislaţie modernă, dar se vorbeşte totodată de un nou Cod al insolvenţei.

Acesta a anunţat totodată că va participa miercuri, la ora 11.00, în Parlament, la o şedinţă ce ”va schimba în bine” ansamblul normativ prin reduceri şi sistematizarea actelor în vigoare.

În prezent, există 30.000 de acte normative în vigoare, punctează Cazanciuc.

La rândul său, Ion Cupşa, membru în Comisia Juridică de disciplină şi imunităţi din Camera Deputaţilor, a declarat că Legea Insolvenţei persoanelor fizice va trebui să suporte modificări.

”Legea Insolvenţei persoanelor fizice va trebui să suporte modificări. Probabil va trebui să o atacăm frontal şi să o aşezăm în normalitate, să facem utilă această Lege a insolvenţei persoanei fizice. În ceea ce priveşte insolvenţa persoanelor juridice, este o lege care este cu adevărat bună. Lucrurile se schimbă de la o zi la alta, se schimbă relaţiile de afaceri, dar acea lege e deja acceptată de profesioniştii din domeniu, care trăiesc cu ea în fiecare zi. Am lucrat la ea vreo doi ani”, a adăugat Ion Cupşa, prezent la conferinţa News.ro.

Agenţia de presă News.ro cu sprijinul INPPI, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, CEC Bank, CITR , Zamfirescu, Racoţi & Partners, organizează miercuri, 27 septembrie, cu începere de la ora 09.30, la Hotel Sheraton, conferinţa « REDRESARE VERSUS LICHIDARE. Salvarea firmelor în insolvenţă, factor important pentru asigurarea unei creşteri sustenabile”, eveniment care aduce la aceeaşi masă reprezentanţi ai autorităţilor, practicieni în insolvenţă, şefi de companii, avocaţi si consultanţi la o dezbatere privind consecinţele insolvenţelor asupra economiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Robert Cazanciuc despre Legea Insolvenţei: Avem mai puţine insolvenţe şi o durată mai mică a procedurilor,