Antena Meniu Search
x

România a primit a doua tranșă din PNRR: 2,76 miliarde de euro. Boloş: Este o reuşită importantă

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, anunţă, vineri, că au fost viraţi României, de către Comisia Europeană, banii aferenţi Cererii de plată II din PNRR, respectiv peste 2,7 miliarde de euro.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 29.09.2023, 14:06

România a primit a doua tranșă din PNRR: 2,76 miliarde de euro. Boloş: Este o reuşită importantă
România a primit a doua tranșă din PNRR: 2,76 miliarde de euro. Boloş: Este o reuşită importantă - Shutterstock

”Spuneam la 1 septembrie că, până la sfârşitul acestei luni, ar trebui să ajungă în ţară banii aferenţi cererii de plată II din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ei bine, astăzi au intrat în conturile României peste 2,7 miliarde euro”, anunţă, vineri, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş afirmă că, alături de prefinanţare şi prima tranşă din PNRR, ţara noastră a beneficiat până la această oră cumulat de plăţi de aproape zece miliarde de euro, din cadrul acestui instrument.

”Este o reuşită importantă. Depunerea acestei cereri a fost rezultatul unui efort consolidat al tuturor ministerelor implicate şi a prim-ministrului de la acel moment, domnul Nicolae Ionel Ciucă. Chiar dacă avem un PNRR complex şi numai pentru această cerere a trebuit să trimitem peste 3.000 de documente, România a fost printre primele ţări din UE care a reuşit să facă diligenţele pentru a doua tranşă de bani”, a mai transmis ministrul Finanţelor.

România a primit a doua tranşă din PNRR

Acesta subliniază din nou că ”trebuie să ducem la bun sfârşit reformele asumate şi să nu pierdem niciun cent care ni se cuvine”.

”Să nu uităm nicio zi că PNRR este un proiect vast cu implicaţii directe şi indirecte în aproape toate domeniile, de succesul căruia depind redresarea şi dezvoltarea economiei, stabilitatea şi sustenabilitatea bugetului, cât şi performanţele procesului administrativ. Dacă vom duce la bun sfârşit aspectele cheie pe care ni le-am asumat, va însemna impulsionarea economiei şi generarea unui efect multiplicator solid pentru investiţiile în #autostrăzi, infrastructura feroviară, şcoli, #infrastructura spitalicească şi tot ceea ce înseamnă îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru români”, a mai transmis Marcel Boloş.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri economice » România a primit a doua tranșă din PNRR: 2,76 miliarde de euro. Boloş: Este o reuşită importantă