Antena Meniu Search
x

"România va pierde 1 miliard de euro în domeniul transporturilor!" Cine face anunţul care va stârni REVOLTĂ

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru perioada de execuţie 2007-2013, România va pierde fonduri europene de 1 miliard de euro doar în domeniul transporturilor, potrivit News.ro

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că pentru perioada de execuţie 2007-2013, România va pierde fonduri europene de 1 miliard de euro doar în domeniul transporturilor, potrivit News.ro

“Transportul este din păcate slăbiciunea pe care noi am avut-o în ultimii 10 ani. Este ţara care are cel mai scăzut procent în domeniul transporturilor vorbesc. Am primit doar 77% din facturi pentru suma alocată domeniului transporturilor. Pentru perioada 2007-2013, din păcate, vom avea 1 miliard de euro pierderi doar din domeniul transporturilor”, a afirmat Creţu.

Aceasta a mai spus că pentru perioada 2014-2020 a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre cel mai avansat proiect, proiectul fanion, Sibiu- Piteşti, care este încă în faza studiului de fezabilitate.

Comisarul european a mai spus că printre proiectele prioritare ar trebuie să se numere centura Bucureştiului, metroul spre Otopeni sau drumul Ploieşti – Bacău.

“Ar trebui să avem mai multe proiecte începute simbolic, pentru că o dată început chiar dacă vom inaugura în această perioadă doar câteva loturi, fiecare Guvern care va veni va fi obligat să le continue pe celalate exerciţii financiare”, a completat Creţu.

Comisarul european a subliniat faptul că în ultimii 10 ani în România au fost construiţi sau reabilitaţi 3.000 de kilometri de autostradă şi drumuri naţionale din fonduri europene.

“Croaţia care a intrat în UE în 2013 a făcut în trei ani 300 de kilometri de autostradă, exact cât am făcut noi în 10 ani”, a mai adăugat Creţu.

Comisarul european a mai spus că România a avut la dispoziţie, în total, fonduri europene de 19 miliarde de euro pentru perioada 2007- 2014, din care pierde 2 miliarde de euro.

"Estimările noastre sunt că absorbţia ar fi undeva între 90%-91%, poate dacă nu sunt corecţii foarte mari. Înseamnă că 17 miliarde de euro au intrat în economia reală a României. Această absorbţie din ultima perioadă a fost făcută deoarece am fazat multe proiecte, ceea ce înseamnă că nu a trebuit să fie daţi bani înapoi", a completat Creţu. 

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » "România va pierde 1 miliard de euro în domeniul transporturilor!" Cine face anunţul care va stârni REVOLTĂ