Antena Meniu Search
x

Video Românii au rămas fără bani pentru plata întreținerii. Ce riscă cei care nu achită facturile 3 luni la rând

Scumpiri avem peste tot, motiv pentru care creşte şi numărul restanţierilor la întreţinere. La fel şi sumele datorate. De exemplu, la un bloc din sectorul 2 al Capitalei, locatarii au acumulat datorii de peste 40 de mii de lei. 

de Redactia Observator

la 01.04.2022, 14:30

Vezi și

După valul de scumpiri la alimente, curent şi gaze oamenii nu mai au bani pentru utilităţi. Din ce în ce mai mulţi bucureşteni au restanţe serioase la întreţinere. La un bloc din Sectorul 2, datoriile acumulate de oameni se ridică la peste 40.000 de lei. Cei mai mulţi restanţieri sunt la apă caldă şi căldură iar unii riscă deja debranşarea. Cei care sunt branşaţi la Termoenergetica şi nu îşi achită facturile 3 luni la rând riscă să fie executaţi silit sau debranşaţi însă doar pe perioada sezonului cald. La curent electric sau gaze, debranşările pot fi făcute mult mai repede. 

Andreea Milea, reporter Observator: Cei mai mulţi restanţieri sunt la apă caldă şi căldură, iar unii riscă deja să fie debranşaţi. Cei care sunt conectaţi la reţeau de termoficare din Capitală şi nu îşi achită trei facturi consecutiv trebuie să ştie ca pot fi iniţial executaţi silit în instanţă. Dacă această variantă nu poate fi pusă în practică, atunci vor fi debranşaţi. Însă la Termoenergetica nu se fac debranşări pe perioada sezonului rece, ci doar în restul anului. La curent electric şi gaze, cei care nu îşi plătesc una dintre facturi trebuie să ştie că îşi pot eşalona această datorie pe care trebuie să o plătească într-o perioadă de cel mult 30 de zile şi trebuie să suporte şi penalităţi pentru fiecare zi de întărziere. În caz contrar, vor fi şi aceştia debranşaţi în orice perioadă a anului. În ultimele două luni la vizierele din Capitală sunt tot mai mulţi restanţieri, totul după valul de scumpiri la alimente, gaze şi utilităţi, oamenii spun că nu îşi mai pot plăti la zi facturile. De exemplu, într-un bloc din sectorul 3 datoria se ridică la 40.000 de lei, în timp ce într-un alt bloc din sectorul 1 restanţele sunt de mai mult de 70.000 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri economice » Românii au rămas fără bani pentru plata întreținerii. Ce riscă cei care nu achită facturile 3 luni la rând