Antena Meniu Search
x

Video Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanţă. Măsura, agreată de liderii din coaliţie

Dacă plănuiţi să mergeţi în vacanţă cu vouchere primite de la stat, pregătiţi-vă pentru o veste...nu tocmai bună. Doar anumite categorii de români îşi vor mai permite acest lux. Mai exact cei care primesc în mână salarii sub 8.000 de lei. Aceasta este doar una dintre măsurile fiscale asupra căreia liderii Coaliţiei s-au pus în sfârşit de acord. Marius Gîrlaşiu a urmărit subiectul şi ne spune ce alte decizii s-au mai luat. 

de Redactia Observator

la 05.09.2023, 17:57

Vezi și

Liderii coaliţiei de guvernare au ajuns la un acord de principiu în ceea ce priveşte pachetul de măsuri fiscale. Este decizia care s-a luat aseară, după negocierile purtate la Palatul Victoria, un pachet de principiu pe pachetul de măsuri fiscale pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu urmează să îşi asume răspunderea în Parlament la jumătatea lunii septembrie. Surse politice spun că actuala coaliţie de guvernare ar vrea să introducă o taxă pe profiturile excepţionale ale băncilor, este un model similar cu cel aplicat în Italia sau în Ungaria.

Băncile şi multinaţionalele vor fi taxate pe profit

Statul ar urma să încaseze o taxă de la toate băncile care obţin profituri din acea diferenţă dintre dobânzile la credite şi dobânzile la depozite. Se va schimba şi sistemul de taxare pentru multinaţionalele din România. Actuala coaliţie de guvernare ar vrea să impună o taxă de 1% din cifra de afaceri, în loc de impozitul pe profit de 16% pentru toate marile compani multinaţionale din România. Această taxă de 1% din cifra de afaceri va fi plătită doar de acele multinaţionale în cazul cărora impozitul pe profit de 16% este mai mic decât cifra de afaceri de 1%.

De asemenea negocierile de aseară, liberalii, spun surse politice, au impus mai multe linii roşii în ceea ce priveşte pachetul de măsuri fiscale. PNL a insistat pentru menţinerea cotei unice de impozitare de 16%, liberarii au insistat să nu fie eliminate cele două cote reduse de TVA, adică cota de 5% şi cea de 9%. O altă dorinţă a liberaliilor acceptată de social democraţi este aceea ca impozitul pe dividente să nu crească mai mult de 8%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Românii care nu vor mai primi vouchere de vacanţă. Măsura, agreată de liderii din coaliţie