Antena Meniu Search
x

Video Românii cheltuie aproape tot ce câştigă într-o lună, potrivit INS. Pe ce produse dau cei mai mulţi bani

Cheltuim aproape tot ce câştigăm într-o lună. Şi mai mult... de la an la an. Este concluzia tristă a ultimului studiu făcut de Institutul Naţional de Statistică.

de Redactia Observator

la 11.01.2023, 16:50

Vezi și

Vorbim despre perioada iulie – septembrie a anului trecut, când am avut, în medie, cheltuieli de 5.816 lei lunar pe gospodărie. Cu aproape 18% mai mult decât am scos din buzunar în aceeaşi perioadă a anului 2021. Nici nu ne mai miră, având în vedere că inflaţia a cunoscut un adevărat boom şi a crescut, în acelaşi interval, de mai bine de două ori şi jumătate. 

Pe ce am cheltuit, totuşi, cei mai mulţi bani? Potrivit INS, am mâncat de 1.900 de lei, iar apoi ne-am plătit facturile care au însumat în jur de 450 de lei. Pe locul trei în topul cheltuielilor, cu 8%, găsim băuturile alcoolice şi ţigările. În fiecare lună, ne îmbrăcăm de 430 de lei şi alocăm alţi 400 de lei pentru transport. Aşa se face că ultima noastră prioritate ajunge să fie tocmai... educaţia. Pentru ea nu suntem dispuşi să dăm mai mult de 17 lei pe lună.

Românii investesc mai mult în recreere, sport şi cultură

Nici frica de imprevizibil nu ne face să cheltuim prea mult. Pentru a ne asigura locuinţa, maşina sau sănătatea, plătim lunar doar 30 de lei. Există şi o parte pozitivă în toate aceste calcule, dacă vrem să vedem în acest fel această perspectivă: Şi-anume, situaţia actuală ne-a făcut să ieşim mai puţin în restaurante sau cafenele şi să ne dedicăm mai mult momentelor de recreere, sport şi cultură. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri economice » Românii cheltuie aproape tot ce câştigă într-o lună, potrivit INS. Pe ce produse dau cei mai mulţi bani