Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani

Românii care lucrează în străinătate rămân principalul investitor al ţării. Anul trecut, au trimis acasă 6,5 miliarde de euro! Suma reprezintă un nou record și este de peste două ori mai mare decât în urmă cu un deceniu.

de Redactia Observator

la 16.07.2024 , 20:08

Mai întâi, trebuie să vă spun că 6,5 miliarde de euro înseamnă 2% din PIB. Suma record este aproape egală cu valoarea investițiilor străine atrase anul trecut. În ultimul deceniu, românii plecați în afară au trimis în ţară 47 de miliarde de euro, cu doar 14% sub nivelul investiţiilor străine în același interval, potrivit datelor oferite de cursdeguvernare.ro.

Italia, care are cea mai numeroasă comunitate de români, este pe poziţia a treia la volumul de bani trimişi acasă

Pentru al doilea an la rând, cele mai mari sume vin din Marea Britanie. Cei peste 1 milion de români cu reşedinţa în Regatul Unit trimit aproape un sfert, respectiv 1,5 miliarde de euro, din totalul banilor care provin din diaspora. Germania, unde au emigrat peste 800 de mii de conaţionali, este pe poziția a doua, cu 1,4 miliarde de euro.

Vezi și

Italia, care are cea mai numeroasă comunitate de români, este pe poziţia a treia la volumul de bani trimişi acasă. Aproape jumătate de milion de euro. Urmează în top Spania, cu peste 400.000 de euro.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri economice » Românii din diaspora au trimis 6,5 miliarde de euro în ţară în 2023. Din ce stat vin cei mai mulţi bani