Antena Meniu Search
x

Video Românii își vând voucherele de vacanță pe internet. Cei care sunt prinși pot primi amendă de zeci de mii de lei

Sunt pline grupurile online de anunţuri cu preţuri avantajoase pentru voucherele de vacanţă. Cei care nu au apucat să le folosească încearcă să le vândă până nu expiră. Problema e că tichetele sunt nominale şi netransmisibile, iar vânzătorii de ocazie se pot trezi cu amenzi mai mari decât valoarea cardului cadou. Există, însă, şi soluţii legale pentru a nu pierde banii. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 29.12.2022, 22:37

Vezi și

"Am uitat de cardul de vacanţă, iar soldul expiră pe 3 ianuarie 2023. Sunt 850 de lei, îl dau cu 550". E doar unul dintre mesajele celor care vor să facă un ban de pe urma voucherelor nefolosite. Sunt angajaţi de la stat sau de la privat care, pur şi simplu, au uitat de ele ori  nu au apucat să le folosească. În prag de Anul Nou, s-au decis să scape de tichete rapid. 

Claudia Nicolau Penda, fondator grup Facebook: Oamenii întotdeauna încearcă, doar că trebuie să fim conştienţi de realitate, nu le pot folosi, adica investiţia este zero. 

Teoretic, voucherele de vacanță sunt nominale şi netransmisibile

Iar dacă legea este încălcată, amenzile pot ajunge până la câteva zeci de mii de lei. Aşa că varianta ideală ar fi ca angajatul să-i ceară şefului să prelungească perioada de valabilitate a tichetului de vacanţă. 

Pe acelaşi subiect

Ancuța Mădulărescu, manager agenţie de turism: Ori să rezerve un sejur dacă știu perioada și destinația sau mai este o variantă, ori să vină într-o agenție de turism, să deconteze tichetele, să le plătească la noi, iar noi eliberăm o factură de avans de servicii turistice, valabilă această sumă și poate fi folosită ulterior. 

Cei mai mulţi aleg o vacanţă pe litoral la vară sau un sejur scurt în luna februarie, în timpul vacanţei şcolarilor. 

Viorica, angajată cu voucher expirat: Am primit un voucher care a fost valabil un an de zile. Am avut și copiii mici și nu am putut ajunge în acea perioadă. Nu am pierdut nimic, valoarea a rămas aceeaşi, 1.450 de lei. 

Deţinătorii de tichete de vacanţă trebuie să ţină cont că orice excursie poate fi rezervată doar pentru unităţile de cazare de pe teritoriul României. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Românii își vând voucherele de vacanță pe internet. Cei care sunt prinși pot primi amendă de zeci de mii de lei