Antena Meniu Search
x

Video Românii n-au renunţat la vacanţe chiar dacă zborurile s-au scumpit şi cu 19%. Cât au plătit, în medie, pentru o cursă în destinaţiile preferate

Și anul acesta românii au preferat vacanţele în străinătate. Chiar dacă au simțit la buzunare majorări de preț în ceea ce privește biletele de avion ale companiilor low cost, românii tot au mers să se relaxeze.

de Angela Bertea

la 03.09.2023, 09:28

Vezi și

Comparativ cu anul trecut prețul zborurilor cu companiile low cost s a majorat cu 19%. Practic, vara aceasta, românii au plătit în medie 158 de euro/persoană pentru un zbor dus-întors. Italia, Franţa şi Spania sunt ţările unde şi-au petrecut vacanţa de vară trei sferturi dintre românii care şi-au organizat călătoriile în străinătate, folosind respectiva platforma online. Urmate îndeaproape de Grecia și Turcia. Totodată, si biletele au fost achiziționate în avans, de către Români, perioada crescând de la aproximativ 40 la aproape 45 de zile faţă de acelaşi sezon al anului trecut.

Principalele aspecte de care au ținut cont  românii când și au ales vacanta au fost prețul total al călătoriei, cât de atractiva este in general destinația, vremea dar și felul în care își pot petrece timpul acolo. Tot mai mulţi români optează sa și organizeze independent vacantele deoarece văd în acestea o şansă de a economisi o sumă considerabilă de bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Românii n-au renunţat la vacanţe chiar dacă zborurile s-au scumpit şi cu 19%. Cât au plătit, în medie, pentru o cursă în destinaţiile preferate