Antena Meniu Search
x

Salarii mari pentru români în IT, industria petrolieră, asigurări sau transport aerian (Video)

Românii care vor să câştige peste 5.000 de lei lunar ar trebui să se orienteze spre IT, industria petrolieră, asigurări sau transport aerian, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

de Redactia Observator

la 11.05.2019, 11:22

Vezi și

Românii care vor să câştige peste 5.000 de lei lunar ar trebui să se orienteze spre IT, industria petrolieră, asigurări sau transport aerian, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. La polul opus, de evitat sunt joburile din fabricile de îmbrăcăminte, din hoteluri şi restaurante sau din fabricile de mobilă, unde salariile nete nu trec de 1.900 de lei lunar.

În continuare, cel mai bine plătiţi salariaţi din economie sunt IT-işti. Un informatician câştigă în medie în România aproape 6.700 de lei net, aşadar de cinci ori mai mult decât un angajat plătit cu salariul minim pe economie. Salarii generoase, de peste 5.400 de lei în mână, încasează şi cei din industria petrolieră, de prin rafinării, cei care produc benzină, cherosen, gaze şi alte produse similare.

Şi în asigurări salariile sunt bune. Peste 5.200 de lei lunar. La fel şi în transporturile aeriene, unde lefurile sunt similare, fie că vorbim de transport pasageri sau mărfuri. Nici cei din domeniul băncilor şi IFN-urilor nu o duc rău, ci dimpotrivă. În medie câştigă pe lună în jur de cinci mii de lei.

La polul opus, cel mai prost sunt remuneraţi angajaţii din fabricile de îmbrăcăminte: 1.728 de lei pe lună. Şi în hoteluri şi restaurante salariile sunt destul de mici, mai puţin de 1.800 de lei lunar. Ospătarii au însă posibilitatea să îşi dubleze sau chiar să îşi tripleze câştigul din bacşiş.

Veniturile lunare ale angajaţilor din fabricile de mobilă sunt sub 1.900 de lei. Nici cei care prelucrează piele brută şi produc încălţăminte nu au salarii mai mari. Sunt apropiate de cele ale românilor care lucrează în industria de prelucrare a lemnului. Puţin peste 1.900 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri economice » Salarii mari pentru români în IT, industria petrolieră, asigurări sau transport aerian (Video)