Antena Meniu Search
x

Video Românii sunt campioni în UE la numărul de ore muncite pe săptămână. Olandezii, cei mai relaxați

Românii muncesc cel mai mult dintre angajaţii Europeni. În medie, un român lucrează peste 40 de ore pe săptămână, un record la nivelul Uniunii Europene.

de Greta Gavrilă

la 28.07.2021, 16:57

Vezi și

Media în Uniunea Europeană este de 36,2 de ore lucrate pe săptămână, adică puţin peste 7 ore pe zi. Românii sunt campionii europeni la muncă, la noi media este de 40,4 ore de lucru pe săptămână. În top suntem urmaţi la diferenţă mică de vecinii noştri bulgari. Iar pe locul trei se clasează Croaţia, Cipru şi Polonia cu 39,5 ore de lucru. Următoarele poziţii sunt ocupate de alte ţări din Europa Centrală şi de Est. 

În Olanda se muncește doar 29.5 ore pe săptămână

Dacă ne îndreptăm către Vest, acolo găsim cei mai relaxaţi dintre angajaţii europeni. Olandezii de exemplu muncesc cel mai puţin din blocul comunitar şi anume doar 29,5 ore pe săptămână, adică aproximativ 6 ore pe zi. Sunt urmaţi de danezi cu 32,7 ore pe săptămână şi deja vedem că de la Germania începe să crească din ce în ce mai mult media, la  peste 34. 

Statistica a fost realizată de Eurostat, pe durata anului 2020. Agenţia a analizat totuşi şi profesiile cele mai solicitante, iar antreprenorii sunt cap de listă. Ei depăşesc cu mult media europeană şi ajung să lucreze peste 47 de ore pe săptămână. Cel mai puţin au muncit angajaţii din domeniul HORECA, puternic afectat de pandemie. 

Pe acelaşi subiect

Media orelor de muncă în UE, pe săptămână:

1. România - 40,4 

2. Bulgaria - 40,2

3. Croaţia, Cipru, Polonia - 39,5 

4. Cehia, Slovacia, Ungaria - 39,3

Angajaţii din UE care muncesc cel mai puţin pe săptămână:

1. Olanda 29,5 ore

2. Danemarca 32,7 ore 

3.  Germania - 34,3 ore

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Românii sunt campioni în UE la numărul de ore muncite pe săptămână. Olandezii, cei mai relaxați