Antena Meniu Search
x

Video S-a modificat modelul contractului individual de muncă. O nouă obligație pentru angajator, cu privire la pensia privată

Modelul contractului individual de muncă a fost modificat, la începutul acestei săptămâni, prin introducerea unei noi obligaţii pe care angajatorul o are faţă de angajat.

de Redactia Observator

la 23.07.2021, 11:22

Vezi și

Noua obligaţie pe care angajatorii o au faţă de angajaţi este legată de informarea cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat. Astfel, persoanele în vârstă de până la 35 de ani, care sunt asigurate în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi care contribuie la acest sistem, trebuie să adere la un fond de pensii.

De asemenea, acest ordin vizează şi modificarea contractului individual de muncă.  Scopul sistemului fondurilor de pensii administrate privat este asigurarea unei pensii private, distinctă și care suplimentează pensia acordata de sistemul public, pe baza colectării și investirii, în interesul participanților, a unei părți din contribuția individuala de asigurări sociale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » S-a modificat modelul contractului individual de muncă. O nouă obligație pentru angajator, cu privire la pensia privată