Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Salariul minim creşte de la 1 ianuarie 2025. Câţi bani vor primi în plus peste 800.000 de români

Astăzi, premierul cheamă sindicatele și patronatele la negocieri pentru planul de măsuri fiscale pentru anul viitor. Salariul minim este printre subiectele principale de discuţie. Acesta urmează să se mărească de la 1 ianuarie şi să ajungă la valoarea salariului minim european. Peste 800.000 de angajaţi ar beneficia de această creştere.

de Florentina Lazăr

la 16.10.2024 , 14:55

De la 1 ianuarie 2025, salariul minim pe economie ar putea creşte de la 3.700 de lei brut la 4.100 de lei. Asta înseamnă o creştere a venitului net cu aproape 100 de lei. De la începutul anului viitor, românii vor ajunge la salariul minim european, ceea ce înseamnă că leafa minimă va fi jumătate din salariul mediu, la care se adaugă inflaţia, dar şi productivitatea muncii.

Salariul minim european, vot final în Camera Deputaţilor

Proiectul a trecut deja de Senat şi va fi discutat în Camera Deputaţilor. Va urma un vot final, pentru că, în acest caz, este for decizional.

Vezi și

Acest subiect va fi dezbătut astăzi la Palatul Victoria. Vor fi discuţii între premier, sindicate şi patronate. Un alt subiect de pe ordinea de zi va fi şi planul de măsuri fiscal bugetare pe care Guvernul trebuie să îl trimită Comisiei Europene până pe data de 25 octombrie.

Executivul pregăteşte măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, măsuri fiscale, dar şi măsuri prin care să crească nivelul de colectare a taxelor şi impozitelor. Deficitul bugetar în creştere ar trebui să scadă cu aproape 1% anul următor şi în 7 ani să ajungă la 2,4%.

Florentina Lazăr Like

În Guvern se iau cele mai importante decizii pentru noi, românii. Se majorează sau scad pensiile și salariile, se măresc taxele și impozitele, se fac sau se mimează reforme.

Întrebarea zilei
Obişnuiţi să păstraţi bancnote vechi în speranţa că vă veţi îmbogăţi în viitor?
Observator » Ştiri economice » Salariul minim creşte de la 1 ianuarie 2025. Câţi bani vor primi în plus peste 800.000 de români