Antena Meniu Search
x

Video Sancțiuni pentru românii care nu-și asigură locuințele. Cât vom plăti de mâine pentru o poliță care acum costă 100 de lei

Poliţele de asigurare a locuinţelor vor fi mai scumpe de mâine. Preţul creşte cu 30 de procente. Asta înseamnă că - pentru cele mai multe locuinţe - poliţa ajunge de la 100 de lei la 130 de lei pe an. De asemenea, se modifică şi o lege care este în vigoare de mulţi ani. Apar în premieră sancțiuni serioase pentru cei care nu dețin această poliţă. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.11.2023, 14:53

Vezi și

De sâmbătă, asigurările pentru locuințe se scumpesc cu 30%. Așadar, vor ajunge de la 100 de lei pe an la 130 de lei. Este o modificare a unei legi care există, însă, din 2008, de când asigrarea pentru locuințe a devenit obligatorie. Doar că foarte mulți români nu se conformau, pentru că amenzile prevăzute de această lege nu se aplicau. 

Nimeni nu își va mai putea înscrie locuința în Cartea Funciară fără polița obligatorie de asigurare

Iată că acum oficialii anunță reguli mult mai aspre. Spre exemplu, dacă nu aveți această asigurare PAD nu vă veți putea înscrie casa în cartea funciară. Specialiștii în asigurăti spun că era o mare nevoie ca această asigurare să fie majorată, pentru că nu a mai crescut din anul 2010.

Mare atenție pentru cei care, totuși, nu vă veți cumpăra o asemenea asigurare, pentru că se anunță amenzi și controale. Amenda este cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Sancțiuni pentru românii care nu-și asigură locuințele. Cât vom plăti de mâine pentru o poliță care acum costă 100 de lei