Meniu
Search
x

Video Seceta de anul trecut creşte preţul alimentelor în 2021

2021 vine cu scumpiri! Cauza este seceta de anul trecut care a înjumătăţit producţia de cereale. Ca într-un joc de domino, o producție mai mică, înseamnă preturi mai mari la alimentele de bază.

De Andra Mitu la 05.01.2021, 18:46
Vezi și

2020 a fost un an sumbru pentru agricultura românească. Producţia de cereale a scăzut cu 50 la suta anul trecut, prin comparaţie cu 2019. În total, ţara noastră a recoltat 17 milioane de tone de cereale.

Nu doar fermierii au de suferit din această cauză. Electele se vor resimţi în buzunarele tuturor. Producţia puţină a dus la scumpirea cerealelor şi, ca-ntr-un joc de domino, efectele vor fi în lanţ. Experţii spun că inclusiv pâinea noastră cea de toate zilele se va scumpi. La fel şi carnea.

Deja la raft am resimţit scumpiri. Potrivit datelor de la statistică, produsele de morărit s-au scumpit în noiembrie anul trecut cu 6 la suta, prin comparaţie cu finalul lui 2019. Iar făina cu mai bine de 7 procente. Pâinea s-a scumpit pe final de an cu 5%, prin comparatie cu decembrie 2019. Si pretul cărnii s-a majorat cu mai bine de 4 la suta in aceasta perioadă.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri economice » Seceta de anul trecut creşte preţul alimentelor în 2021