Antena Meniu Search
x

Sectorul în care oferta de joburi a crescut cu 15% faţă de 2022. Ce salarii pot obține candidații

Un studiu recent arată că în ţara noastră locurile de muncă în Turism şi HoReCa sunt cu 15% mai multe decât anul trecut. În această situaţie, joburile specifice sezonului estival au atras în luna iulie peste 25.000 de aplicări pe un cunoscut site de recrutare. 

de Redactia Observator

la 28.07.2023, 07:46

Vezi și

În acest context, la ora actuală, pe o platformă de recrutare sunt disponibile aproximativ 2.000 de posturi în Turism şi HoReCa, la nivel naţional. Potrivit sursei citate, o accelerare a turismului pe plan local este confirmată şi de cele mai recente date publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS), care arată că numărul străinilor care vizitau ţara noastră în mai 2023 era cu 13% mai mare decât în 2022, indicând un sezon turistic mai activ.

Cea mai mare parte a ofertei de joburi este concentrată în regiunile cu trafic turistic mai intens, cum ar fi staţiunile de la mare şi munte, dar şi Capitala României.

În ceea ce priveşte cuantumul salariilor în acest domeniu, oferta este cuprinsă între 450 şi 600 de euro, pentru posturile de operator recepţie, în timp ce un ospătar poate câştiga aproximativ 500 de euro, în medie, fără bacşiş, iar un angajat care prepară şaorma poate ajunge la un câştig cuprins între 450 şi chiar 700 de euro, net.

De asemenea, un agent turistic poate primi între 800 şi 1.200 de euro/lună, iar un administrator de pensiune turistică, aproximativ 1.000 euro net/lună.

Bestjobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România, cu o experienţă de peste 22 de ani în domeniu. În orice moment, pe platforma de profil sunt disponibile peste 35.000 de joburi şi 4,6 milioane de profesionişti conectaţi la piaţa muncii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Sectorul în care oferta de joburi a crescut cu 15% faţă de 2022. Ce salarii pot obține candidații