Antena Meniu Search
x

În curând apare Sibcoin, prima monedă locală românească

Sibiul a devenit primul oraş din România care pune în circulație o monedă locală! Sibcoinul este o monedă virtuală asemănătoare mult mai celebrului Bitcoin.

Vezi și

Sibiul a devenit primul oraş din România care pune în circulație o monedă locală! Sibcoinul este o monedă virtuală asemănătoare mult mai celebrului Bitcoin.

 Sibcoin-ul poate fi achiztionat la o paritate de 1 la 1, dintr-o aplicație descărcată pe telefon. Asta înseamnă că dacă cineva cumpără 100 de astfel de monede virtuale va plăți 100 de lei, iar în plus o să primească o bonificație de încă 10 monede virtuale.

Astfel, prin intermediul aplicației, turiștii vor să putea să plătească diverse servicii turistice și să beneficieze în acest fel de reduceri la hotelurile, restaurantele sau muzeele partenere. Moneda Sibcoin va există și fizic și va putea fi cumpărată doar că suvenir.

De altfel, reprezentanții Programului Sibiu, Capitală Regională Gastronomică atrag atenția că moneda locală nu înlocuiește moneda națională. Este practic un instrument de marketing, în toată lumea existând peste 300 de astfel de monede regionale și locale.

Sibcoin va fi lansat la București, pe data de 21 noiembrie, iar la eveniment au fost invitați numeroși reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la București, dar și operatori din sfera serviciilor hoteliere. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » În curând apare Sibcoin, prima monedă locală românească