Antena Meniu Search
x

Sistemul de taxare RATB dă erori din luna mai și dă bătăi de cap călătorilor

Taxarea în RATB a devenit o loterie. Aparatele dau erori, iar oamenii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a scana în mod repetat cartela de călătorie. Astfel, unii călători nu ştiu dacă dispozitivul electronic a validat cartela şi ajung să fie amendaţi.

Vezi și

Taxarea în RATB a devenit o loterie. Aparatele dau erori, iar oamenii trebuie să se înarmeze cu răbdare pentru a scana în mod repetat cartela de călătorie. Astfel, unii călători nu ştiu dacă dispozitivul electronic a validat cartela şi ajung să fie amendaţi. Li s-a întâmplat la începutul lunii şi unor turişti din Cipru.

Sistemul de taxare din mijloacele de transport în comun le dă bătăi de cap şi bucureştenilor, nu doar turiştilor care ajung în Capitală. Răbdarea călătorilor este pusă la încercare. 

Unele semnale sonore sunt contradictorii, iar călătorilor nu ştiu dacă au validat cartela. Sunt şi momente în care aparatul rămâne blocat, aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, într-un tramvai de pe linia 41. 

Cu o cameră ascunsă, reporterii Observator s-au urcat, pe rând,în mai multe autobuze. Situaţia s-a repetat şi pe linia 105. Din nou, călătorii nu pot înţelege daca au validat cartela.

Pe acelaşi subiect

Reporterii au anunţat şoferul că este o problemă cu aparatele, dar concluzia lui este alta.

"Când se strică vreunul îmi dă în bord că s-a stricat, dar văd că e bun...", spune şoferul.

Luna trecută, mai mulţi turişti din Cipru au fost amendaţi în autobuzul 783, pentru că nu au validat cartela. Martorii le-au explicat controlorilor că a fost o problemă cu aparatele, dar degeaba. Acum, călătorii care pleacă din Aeroportul "Hendi Coandă" sunt asistaţi de angajaţii RATB. Şi în faţa acestora, sitemul de taxare dă rateuri.

Problema aparatelor nu este de azi, de ieri, dar pana va fi rezolvata bucurestenii trebuie sa se inarmeze cu rabdare sa incerce de mai multe ori cartela. am cerut un punct de vedere la RATB. Nu l-am primit încă.

Sistemul automat de taxare din mijloacele de transport în comun din Capitală a costat şapte milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Sistemul de taxare RATB dă erori din luna mai și dă bătăi de cap călătorilor