Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sistemele de încălzire care provoacă la fel de multe decese ca și accidentele rutiere. În România, în 2022, au murit peste 300 de oameni

Sezonul rece se apropie cu paşi repezi, iar sistemele de încălzire a locuinţelor pe bază de combustie vor fi din ce în ce mai folosite. Conform unui raport european de mediu, acestea pot cauza efecte devastatoare. 

de Diana Severin

la 07.10.2024 , 11:17

Aragazele şi sobele pe bază de combustie provoacă la fel de multe decese ca şi accidentele rutiere. Tehnologiile respective reprezintă riscuri majore, comparativ cu echivalentele lor pe bază de electricitate. Potrivit studiului, 83% din locuinţele din Uniunea Europeană folosesc astfel de sisteme, iar în Europa de Est rata mortalităţii este cu mult mai mare cu alte regiuni din UE, cu 5.000 - 6.000 de cazuri de deces înregistrate în 2021.

Aragazele și sobele, la fel de periculoase ca accidentele rutiere

În România, la nivelul anului 2022, au fost înregistrate peste 300 de decese în rândul adulţilor şi peste zece decese în rândul copiilor. Astfel de tragedii se înmulţesc în perioada sezonului rece, atunci când sunt puse în funcţiune astfel de instalaţii.

Vezi și

Aceste tragedii pot fi evitate dacă am urma câteva reguli simple. Vorbim aici de curăţarea coşurilor de fum, monitorizarea calităţii ventilaţiei aerului, dar şi instalarea unui detector de monoxid de carbon.

Diana Severin Like

Îmi place să descopăr și să cunosc oameni, istorii și locuri. Fiecare poveste mă inspiră, iar curiozitatea este cea care mă motivează să merg mai departe.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Ştiri economice » Sistemele de încălzire care provoacă la fel de multe decese ca și accidentele rutiere. În România, în 2022, au murit peste 300 de oameni