Antena Meniu Search
x

Soluţia pe care Banca Angliei vrea să o folosească pentru a se apăra de colapsul unor bănci mari ca Silicon Valley Bank

Banca Angliei (BoE) vrea să forţeze mai multe bănci internaţionale să-şi înfiinţeze subsidiare în Marea Britanie şi analizează diverse planuri pentru realizarea acestui obiectiv, a anunţat publicaţia Financial Times (FT), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters. BOE ia în considerare un astfel de plan ca parte a analizei colapsului băncii americane Silicon Valley Bank (SVB) în acest an, conform Agerpres.

de Redactia Observator

la 05.07.2023, 15:50

Banca Angliei
Banca Angliei ia măsuri pentru a se apăra în faţa ultimelor falimentelor din Statele Unite - Shutterstock

Decizia ar duce la reducerea pragului solicitat băncilor străine pentru a-şi înfiinţa subsidiare în Marea Britanie, în condiţiile în care subsidiarele, aşa cum a avut SVB în Londra, sunt mai uşor de controlat de autorităţile locale de reglementare în cazul unei prăbuşiri. Nathanael Benjamin, director în cadrul BOE şi responsabil cu băncile internaţionale, a precizat că Banca Angliei va analiza pragul pentru ca o sucursală a unei bănci străine să devină o subsidiară.

În urma colapsului firmei mamă din Statele Unite, subsidiara britanică a Silicon Valley Bank a fost vândută în martie grupului bancar HSBC pentru a evita perturbarea clienţilor din Regatul Unit. După ce Marea Britanie a votat în 2016 în favoarea ieşirii din UE, sute de fonduri de investiţii, platforme de tranzacţionare bănci şi companii de asigurări s-au grăbit să-şi deschidă huburi în blocul comunitar, deoarece din 2020 nu mai puteau folosi Londra ca bază pentru a-i servi pe clienţii din UE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri economice » Soluţia pe care Banca Angliei vrea să o folosească pentru a se apăra de colapsul unor bănci mari ca Silicon Valley Bank