Antena Meniu Search
x

Video Soluții găsite pentru 14 școli și grădinițe din Iași cu toaleta în curte. Locul latrinelor a fost luat de băi construite în containere racordate la apă

Mai sunt două săptămâni până când şcolile din toată ţara îşi vor deschide din nou porţile. Pentru zeci de mii de elevi însă începutul de an şcolar nu va veni şi cu o îmbunătăţire a condiţiilor. Vor fi nevoiţi să folosească tot toalete insalubre, improvizate în curtile şcolilor, fără apă curentă. Există însă şi şcoli în care au fost găsite soluţii. Locul latrinelor a fost luat de băi construite în containere racordate la apă şi canalizare, cu chiuvete şi vase de toaletă funcţionale.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 22.08.2022, 14:23

Vezi și

Câteva sute de elevi din județul Iași vor fi nevoiți să meargă la toaleta din curte. Fie că este iarnă sau vară, vor trebui să ocolească clădirea sau să iasă afară, pentru a ajunge la toleta.

Însă, în 10 comune din județul Iași, pentru 14 școli și grădinițe, s-au dat de la Consiliul Județean 2 milioane de lei pentru a fi făcute toalete mderne.

Nu s-au realizat anexe construite, ci s-au cumpărat module cu toate dotările necesare. Modulele sunt lipite de școli, iar copiii nu mai sunt nevoiți să iasă afară. Unde nu există sursă de apă vor fi instalate bazine care pot fi umplute periodic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Soluții găsite pentru 14 școli și grădinițe din Iași cu toaleta în curte. Locul latrinelor a fost luat de băi construite în containere racordate la apă