Antena Meniu Search
x

Sunt scumpiri în lanţ după ce rata inflaţiei a urcat. Produsele al căror preţ a crescut simţitor în ultima perioadă

Sunt scumpiri în lanţ, după ce rata inflaţiei a ajuns la valoarea de 3,8 la sută. Este o creştere de doar jumătate de procent față de luna aprilie, însă suficientă pentru ca preţul la mai multe alimente şi bunuri de bază să crească simţitor.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 12.06.2021, 10:17

Vezi și

Raportat la luna mai a anului trecut, cele mai mari scumpiri au fost la energia electrică, o creştere de 17%. Apoi, la ulei (13%) şi la combustibili (11%). Şi fumătorii au simţit aceste creşteri de preţuri pentru că în acest caz vorbim de o majorare cu 7%. În topul scumpirilor se află şi produsele de igienă al căror preţ a crescut cu 5,8%, potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Statistică.Banca Naţională a României spune că rata inflaţiei va continua să crească până la sfârşitul anului, când va ajunge la 4,1%.

În ceea ce priveşte scăderile de preţuri, din mai 2020 până în 2021, cartofii, spre exemplu s-au ieftinit cu 32%. Urmează serviciile de transport aerian al căror preţ este mai mic cu 17%.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Sunt scumpiri în lanţ după ce rata inflaţiei a urcat. Produsele al căror preţ a crescut simţitor în ultima perioadă