Antena Meniu Search
x

Video Sute de elevi lăsați fără lumină și gaz, din cauza facturilor uriașe. Situație fără precedent la Palatul Copiilor din Iași

Preţurile mari la energie şi gaz afectează şi instituţiile publice. În Iaşi, de exemplu, două subunităţi de la Palatul Copiilor au fost lasate în beznă şi fără căldură, după ce au fost debranşate din cauza facturilor restante. Cei care suferă sunt copiii, care fac acum activităţi doar ziua.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 06.10.2022, 14:29

Vezi și

Vorbim despre aproximativ 600 de copii afectați de această situație. Aceștia, de câteva săptămâni, nu mai au nici energie electrică și nici gaz.

Dacă pentru partea de căldură încă nu este o problemă, pentru că afară temperaturile sunt destul de ridicate, pentru partea de energie electrică, profesorii, ca sa își poată continua activitatea cu elevii, vin cu toate sistemele încărcate de acasă. Laptopuri, boxe și ce mai au nevoie.

Copiii fac activități doar ziua, fără curent electric, după un program mai scurt

Pentru ca aceste ateliere să se poată desfășura în continuare, s-a schimbat și orarul. Acestea au loc până la ora 17.30, când afară încă mai este lumină. Situația durează deja de câteva luni, facturile sunt restante, atât la gaz cât și la curent. Vorbim despre o datorie de aproximativ 60.000 de lei. S-a ajuns aici tocmai pentru că nu au fost virați la timp banii de la minister către Palatul Copiilor. 

De altfel, nimeni nu preconiza la începutul anului, atunci când s-a făcut bugetul, că vor fi creșteri atât de mari de preț la energie electrică și gaz și că se va ajunge la această imposibilitate de plată. 

Chiar dacă între timp ministerul a virat banii, deocamdată, furnizorul de energie electrică și de gaz nu vrea să încheie un nou contract cu cei de la Palatul Copiilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Sute de elevi lăsați fără lumină și gaz, din cauza facturilor uriașe. Situație fără precedent la Palatul Copiilor din Iași