Antena Meniu Search
x

Ţara care va face un salt economic uriaş în doar 10 ani: rezultat surprinzător. Experţii estimează o creștere cu 125% a bogăției

Specialiștii au stabilit ce țară va înregistra cea mai puternică creștere a bogăției în următorul deceniu. Este vorba despre Vietnam, o țară din Asia de Sud-Est. Creșterea este asigurată de producție și exporturi.

de Redactia Observator

la 21.02.2024, 16:42

Experţii estimează o creștere cu 125% a bogăției
Experţii estimează o creștere cu 125% a bogăției - Shutterstock

Vietnamul este în poziția de a avea cea mai puternică creștere a bogăției dintre toate țările lumii în următorul deceniu, deoarece își consolidează statutul de centru global de producție, a stabilit New World Wealth.

O creștere cu 125% a bogăției în următorii 10 ani

"Vietnamul este o bază de producție din ce în ce mai populară pentru firmele multinaționale de tehnologie, auto, electronice, îmbrăcăminte și textile", a declarat Andrew Amoils, analist la New World Wealth, potrivit CNBC.

Se estimează că țara din Asia de Sud-Est va vedea o creștere cu 125% a bogăției în următorii 10 ani, relatează Mediafax. Aceasta ar fi cea mai mare expansiune a bogăției din orice țară în ceea ce privește PIB-ul pe cap de locuitor și numărul de milionari.

Cu doar 10 ani în urmă, PIB-ul pe cap de locuitor al Vietnamului era de aproximativ 2.190 de dolari. Între timp, acesta aproape s-a dublat până la 4.100 de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri economice » Ţara care va face un salt economic uriaş în doar 10 ani: rezultat surprinzător. Experţii estimează o creștere cu 125% a bogăției