Antena Meniu Search
x

Video Teama de facturi "muşcă" mai tare decât frigul. În casa unei familii, caloriferele reci au devenit suport pentru icoane: se roagă pentru o iarnă blândă

În ciuda frigului care s-a instalat peste toată ţara, mulţi români nu se îndură să pornească instalaţiile de încălzire. Sunt speriaţi de scumpirea gazelor şi preferă să se îmbrace mai gros, decât să aibă un consum mare. În Bumbeşti Jiu, de exemplu, caloriferele unei familii au devenit suport pentru icoane. Se roagă la ele să fie o iarnă blândă.

de Redactia Observator

la 14.10.2021, 08:53

Vezi și

Decât să ardă gazul scump, mai bine pun un pulover în plus. Este decizia luată de mulţi români odată cu răcirea vremii de teama facturilor de care vor avea parte. Pentru o familie din Bumbeşti Jiu, centrala termică încălzeşte şi acum doar apa, nu şi caloriferele. "Încă nu am pornit-o, nu am face faţă. Consum la energie eletrică plus cele necesare", mărturiseşte Costică. Caloriferele din casă au devenit suport pentru icoane. "Facem mai mult rugăciuni la sfintele icoane. Să ne binecuvânteze cu o iarnă mai blândă ... Şi să trecem mai altfel prin ea".

Chiar şi cu un consum redus, oamenii spun că facturile sunt uriaşe. "Am avut o surpriză neplăcută. Mi-a venit factura pentru perioada august-septembrie şi când am deschis-o parcă am avut impresia că a venit Crăciunul", spune Luis.

Facturile ar putea creşte cu câteva sute de lei

Autorităţile locale nu au cum să-i ajute pe oameni. Pot doar să empatizeze. "La Bumbeşti sunt oameni care au nişte venituri - fie că vin din pensii, din salarii - undeva la 2000, 2500", explică Bobaru Constantin, primarul din Bumbeşti-Jiu. "Gândiţi-vă ce trebuie să facă o familie care poate are şi copii la şcoală pe care trebuie să îi îmbrace, să îi hrănescă şi să plătească şi această factură la utilităţi". Iarna aceasta, facturile la încălzire ar putea fi cu câteva sute de lei mai mari faţă de iarna trecută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri economice » Teama de facturi "muşcă" mai tare decât frigul. În casa unei familii, caloriferele reci au devenit suport pentru icoane: se roagă pentru o iarnă blândă