Antena Meniu Search
x

Video "Cine nu plătește, nu primește". Locuitorii din Năvodari, lăsaţi brusc fără apă caldă şi căldură, după ce au acumulat datorii uriaşe

Locuitorii din Năvodari au rămas în frig în pragul iernii. Oraşul a fost decuplat de la reţeaua de apă caldă şi căldură, deşi sunt două legi care îi apără pe oameni de o astfel de situaţie. Furnizorul dă vina chiar pe oameni... care ar fi acumulat prea multe datorii.

de Redactia Observator

la 13.10.2021, 19:31

Vezi și

De mai bine de o săptămână, locuitorii din Năvodari retrăiesc momente pe care le voiau uitate din comunism: se încăzesc cu radiatoare şi se spală în lighean. 

Localnic: Foarte greu. Eu în baie am instant, ca să pot să fac şi eu un duş, sa mă spăl. Că sunt om, nu sunt animal.

Localnic:  Nu-i normal, dar trăim bine, ce să facem. Ne adaptăm. Am făcut baie la lighean. Mai tragem o plapumă pe noi, cum spunea Ceauşescu, mai punem o haină.

Florin Soreanu are 62 de ani. Nu şi-a imaginat că ar mai putea să îngheţe în apartament sau să încălzească apă pe aragaz. A fost convins că e doar o avarie, dar apoi a aflat că toţii locuitori din Năvadoari care depind de sistemul centralizat au fost debranşaţi din cauza datoriilor. . 

Pe acelaşi subiect

Florin Soreanu: O încălzim şi cu cana aceasta iau şi pun în cap, te speli, cu săpun, şampon şi aşa ne facem igiena corporală.

Directorul Termica Distribuţie Năvodari dă vina pe oameni

Marian Surdu, director: Foarte multă lume din Năvodari nu plăteşte. Deci la 1500 de clienţi, dintre care 1200 n-au plătit şi din 2017

Sunt două legi în România care îi apără pe oameni în astfel de situații şi care au fost încălcate. Una semnată de preşedinte care interzice sistarea agentului termic în sezonul rece şi o alta care îi protejează pe oameni în perioada stării de alertă.

Andreea Filip, reporter Observator: Ordonanţa de urgenţă care nu le permite operatorilor să oprească agentul termic în timpul stării de alertă a fost complet ignorată la Năvodari, timp de o săptămână. Astăzi, autorităţile locale au decis. Oamenii vor apă caldă. Însă, doar cinci ore pe zi. 

Angajată Termica Năvodari: Şi când nu era stare de alertă, nu ştiu ce, tot 80 de milioane avea de plătit tanti Maria şi nea Ion. Cine nu plătește, nu primește!! 

Localnică: Mi se pare o totală lipsă de logică, sincer. Chiar n-are niciun sens, ei care zic că trebuie să avem grijă de noi, să fim dezinfectaţi.

Localnică: Nici aşa opreşti brusc agentul termic şi să nu le oferi oamenilor un mod normal de a trăi. Trebuie să găsească o soluție să se plătească în tranşe mai micuţe 

Marian Surdu, director: Astăzi începem reluarea furnizării agentului termic pentru încălzire şi în perioada următoare facem demersurile necesare ca de la 1 noiembrie să furnizăm şi apa caldă.

1.500 de locuitori din Năvodari depind de sistemul centralizat de încălzire.1200 dintre ei au datorii de 1,5 milioane de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » "Cine nu plătește, nu primește". Locuitorii din Năvodari, lăsaţi brusc fără apă caldă şi căldură, după ce au acumulat datorii uriaşe