Video Cum arată uzina Tesla de 7 miliarde de dolari, construită de Elon Musk în Germania: "E o piatră prețioasă"
După ce a cucerit Statele Unite, Elon Musk vrea să cucerească şi Europa cu maşinile sale electrice. Prima fabrică Tesla de pe continentul nostru a fost inaugurată în Germania. Ridicarea uzinei a costat 7 miliarde de dolari. Este cea mai mare investiţie din istoria recentă într-o fabrică auto din Germania.
- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
În paşi de dans, aşa a lansat Elon Musk prima fabrică de maşini Tesla din Europa. Vrea să producă aici jumătate de milion de maşini pe an.
Elon Musk, fondator Tesla: Tesla se va asigura că această (fabrică, n.r) este o piatră prețioasă pentru zonă, pentru Germania, pentru Europa și pentru lume.
Primele autoturisme Tesla produse în Germania au ieşit pe poarta uzinei, imediat după inaugurare. Este vorba de Modelul Y, cu o autonomie de 514 kilometri şi un preţ de aproximativ 70 de mii de euro. Cheile le-au fost înmânate proprietarilor chiar de cel mai bogat om din lume.
Uzina Tesla are acum 3.000 de angajaţi, dar ar urma să ajungă la 12.000
- Elon Musk a inaugurat prima fabrică Tesla din Europa. Miliardarul a predat personal primele maşini model Y clienţilor
- "Război" pe Twitter între Musk şi liderul cecenilor după ce miliardarul l-a provocat pe Putin. Kadîrov l-a numit...
- Elon Musk, declaraţie surprinzătoare după începerea războiului Rusia - Ucraina: "Urăsc că sunt nevoit să spun...
Olaf Scholz, cancelarul Germaniei: Acum o fabrică este construită aici, în estul Germaniei, în Brandenburg (…) Un semn bun că unitatea Germaniei funcţionează.
Pe de altă parte, localnicii s-au plâns că că fabrica va folosi prea multă apă şi sunt nemulţumiţi de numărul de copaci care au fost sacrificaţi pentru a o construi. Inaugurarea vine într-un moment în care Europa face eforturi să reducă numărul maşinilor pe benzină şi motorină de pe şosele.
Norvegia a anunţat deja că din 2025 va interzice vânzarea unor asfel de maşini. La fel în Suedia şi Danemarca, din 2030, şi Marea Britanie, din 2040. Uniunea Europeană a anunţat la rândul ei un plan ambiţios prin care speră ca maşinile care funcţionează cu combusibili tradiţionali să nu mai poată fi vândute în spaţiul comunitar din 2035.
Pe străzile din România circulă aproximativ 780 de maşini Tesla, iar anul trecut constructorul american a deschis în România prima reprezentanţă şi primul showroom. Tesla are şi două staţii Supercharger pentru încărcarea maşinilor electrice, în Bucureşti şi Timişoara.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰