Antena Meniu Search
x

Tichete de masă 2023. Valoarea lor va fi majorată la 35 de lei de la 1 august. Cu cât cresc de anul viitor

Veste bună pentru românii care primesc tichete de masă. Valoarea acestora va creşte la 35 de lei de la 1 august 2023, urmând ca de la începului lunii ianuarie a anului viitor tichetele de masă să ajungă la 40 de lei. Actele normative pentru aplicarea acestei decizii vor fi aprobate curând, la nivelul Guvernului.

de Redactia Observator

la 11.07.2023, 14:11

Vezi și

Premierul Marcel Ciolacu a coordonat, luni la Palatul Victoria, prima reuniune a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social. Astfel, reprezentanţii Executivului, ai sindicatelor şi patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei.

Tichetele de masă, majorate de la 1 august

În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii. În context, şeful Executivului a precizat că vor fi luate în continuare măsuri pentru reducerea inflaţiei astfel încât să să fie închis anul cu o rată a inflaţiei cu o singură cifră. „Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică”, a completat liderul PSD, conform news.ro.

Creşterea nivelului de trai, reducerea inflaţiei, asigurarea stabilităţii economice, deschiderea mai multor apeluri de proiecte finanţate prin cadrul financiar multianual 2021-2027 au fost, de asemenea, pe agenda discuţiilor între reprezentanţii Guvernului şi partenerii sociali, arată comunicatul de presă al Guvernului.

„Îmi doresc să începem de astăzi un dialog deschis cu sindicatele şi patronatele asupra deciziilor importante pe care le vom lua în perioada următoare. Guvernarea noastră este despre economie şi reforme în beneficiul oamenilor. Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menţine liniile stabilite prin bugetul de stat şi vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, important instrument de reforme şi investiţii pentru ţara noastră. În acelaşi timp, aşa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflaţiei astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflaţiei cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă şi predictibilă de susţinere a economiei şi de creştere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a afirmat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.

Consultările Guvernului cu reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor vor continua atât în Consiliul Naţional Tripartit pentru Dialog Social, cât şi la nivelul ministerelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Stiri economice » Tichete de masă 2023. Valoarea lor va fi majorată la 35 de lei de la 1 august. Cu cât cresc de anul viitor