Antena Meniu Search
x

Titluri de stat Tezaur 2024: nouă ediţie. Românii le pot cumpăra de azi. La cât ajung dobânzile neimpozabile

Titluri de stat Tezaur 2024. Ministerul anunţă că persoanele interesate pot cumpăra, începând de astăzi, titluri de stat Tezaur. Acestea au maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în forma dematerializată.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 12.02.2024, 13:02

Titluri de stat Tezaur 2024: O nouă ediţie. Românii le pot cumpăra de azi. La cât ajung dobânzile neimpozabile
Titluri de stat Tezaur 2024: O nouă ediţie. Românii le pot cumpăra de azi. La cât ajung dobânzile neimpozabile - Profimedia

Ministerul Finanțelor lansează o nouă emisiune de titluri de stat pentru populație, în cadrul programului Tezaur, cu scadențe la 1 și 3 ani și dobânzi de 6%, respectiv, 6,75%. Românii pot investi, de luni, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1 şi 3 ani cu dobânzi anuale de 6% şi, respectiv, 6,75%, informează Ministerul Finanţelor. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Când pot fi cumpărate titlurile de stat TEZAUR

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 online, numai de persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV pentru titluri lansate prin intermediul unităţilor Trezoreriei Statului.  Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului.

De asemenea, între 12 februarie 2024 - 8 martie 2024 titlurile pot fi cumpărate de la sediul unităţilor Trezoreriei Statului, iar între 12 februarie 2024 - 7 martie 2024 în mediul urban şi 12 februarie 2024 - 6 martie 2024 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Pe acelaşi subiect

Potrivit unui comunicat al MF, dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Dobânzi neimpozabile de până la 6,75% pe an la titlurile de stat

Titlurile de stat au maturități de 1 și 3 ani cu dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,75%. "Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri", mai precizează Ministerul Finanțelor.

Cine poate să investească în titluri de stat, în 2024

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în titluri de stat lansate de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la secţiunea Datorie publică, www.posta-romana.ro. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Aţi fi dispuşi să plătiţi mai mult pentru ciocolată şi cafea?

Observator » Stiri economice » Titluri de stat Tezaur 2024: nouă ediţie. Românii le pot cumpăra de azi. La cât ajung dobânzile neimpozabile