Antena Meniu Search
x

Video Trucuri simple pentru facturi mici la energie în vara lui 2023. Mulţi vor consum minim la aer condiţionat

Sezonul cald a început deja, aşa că mulţi dintre cei care nu au aer condiţionat încep deja să caute oferte pe site-uri de electrocasnice. E o decizie ce trebuie atent cântărită, pentru că, pe lângă confortul personal, un astfel de aparat aduce şi o factură mai mare la energie. Iată ce putem face ca să ne micşorăm cheltuielile pe timpul verii.

Bogdan Alecsandru
de Bogdan Alecsandru

la 05.06.2023, 18:01

Vezi și

Că vrei să economisești bani din facturi sau să reduci cantitatea de poluare, există schimbări de comportament pe care le poți aplica în fiecare zi pentru a avea grijă de buzunar și de mediu. "Consumul de apă și de electricitate sunt printre cele mai la îndemână atunci când vorbim de scăderea facturilor, iar următorul este consumul de gaz metan pentru încălzire în sezonul rece. Mai are rost să pomenim de aerul condiționat utilizat la maxim în zilele toride de vară? Poate că ar trebui să ne pregătim din timp pentru cheltuielile următoare", spune Bogdan Alecsandru, jurnalist Observator.

Cum sa reduci consumul de energie

"Nu folosi curentul electric acolo unde nu ai treabă. Nu stai în încăpere, închizi lumina. Posibilitatea de a schimba iluminatul cu unul modern, Tehnologia LED, este acum la îndemâna tuturor. Consumul scade cu aproape 80-90%, iar durata de viață crește cu cel puțin 25%. Nu va fi un câștig imediat enorm. E unul pe termen lung", adaugă Bogdan Alecsandru, jurnalist Observator.

"Frigiderul, mașina de spălat și uscatoarele sunt unele dintre electrocasnicele mari consumatoare. Atunci când achiziționezi un electrocasnic nou fii atent la clasa de energie, urmează, în funcție de bugetul tău, una dintre cele mai de sus. Spălatul vaselor de bucătărie la o mașină de vase este mult mai eficient decât cel manual, din toate punctele de vedere, ca apă consumată, detergent şi energie. Ca să nu mai vorbim de posibilitatea alegerii unei temperaturi mai scăzute când folosiţi maşina pentru haine. La cât de eficienți sunt detergenții, probabil nu vei simți diferență de calitatea spălării între două valori de temperatură diferite", continuă Bogdan Alecsandru, jurnalist Observator.

Pe acelaşi subiect

Cum micșorezi facturile

"Aerul condiționat. Cel mai important, atunci când îți cumperi un aparat nou de aer condiţionat trebuie să fie de o eficiență cât mai înaltă. Eticheta obligatorie în comunitatea europeană te va ajuta să faci comparație. Sigur, prețul va fi și el puțin mai ridicat în cazul produselor A. Întotdeauna folosește aerul cu filtrele curățate, e bine pentru sănătatea ta, dar și pentru a aparatului care va fi mereu în parametri normali. Nu îl folosi în exces, poți ajunge la probleme medicale. Dacă poate fi conectat pe un dispozitiv mobil e perfect, va fi controlat de la distanță și îl poți porni cu 5 minute înainte să ajungi acasă. Astfel ambientul va fi perfect, iar curentul electric nu va fi consumat inutil, cu un aparat pornit ore întregi pe durata plecării", încheie Bogdan Alecsandru, jurnalist Observator.

Una peste alta, cel mai important e confortul personal, dar și contul trebuie să fie protejat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Trucuri simple pentru facturi mici la energie în vara lui 2023. Mulţi vor consum minim la aer condiţionat