Antena Meniu Search
x

UBS oferă un miliard de dolari pentru Credit Suisse. Autoritățile elvețiene vor să schimbe reglementările pentru a grăbi tranzacția

UBS s-a oferit să cumpere Credit Suisse pentru un miliarde de dolari, autoritățile elvețiene intenționând să schimbe legile țării pentru a ocoli votul acționarilor pe tema tranzacției, în timp ce se grăbesc să finalizeze un acord înainte începutul zilei de luni. Acordul dintre cele mai mari două bănci din Elveția va fi semnat duminică seara și va fi cotat la o fracțiune din prețul de închidere de pe bursă de vineri al Credit Suisse, transmite Financial Times.

de Adrian Popovici

la 19.03.2023, 15:39

UBS vrea să ofere un miliard de dolari pentru a cumpăra Credit Suisse
UBS oferă un miliard de dolari pentru Credit Suisse. Autoritățile elveție vor să schimbe reglementările pentru a grăbi tranzacția - Profimedia

Situația este în continuă transformare și nu există nicio garanție că termenii vor rămâne aceeași sau că se va ajunge la un acord, au subliniat sursele citate. În plus, unii dintre cei care au oferit detalii despre posibilitatea ca Credit Suisse să fie cumpărat de UBS au subliniat că termenii actuali nefavorabili pentru banca cu probleme și acționarii săi. Alții au criticat planurile de a anula regulile normale de guvernanță corporativă din Elveția prin împiedicarea votului acționarilor UBS.

Au existat contacte limitate între cele două bănci anterior prăbușirii acțiunilor Credit Suisse, iar termenii care sunt negociați în acest moment au fost puternic influențați de Banca Națională a Elveției și de autoritatea de reglementare FINMA.

O tranzacție estimată la un miliard de dolari

Rezerva Federală a SUA și-a dat acordul pentru continuarea negocierilor, susțin sursele. În timp ce termenii actuali apreciază capitalul Credit Suisse la un miliarde de dolari, cifra nu reflectă fondurile suplimentare pe care banca centrala elvețiană le va implica pentru a se asigura că tranzacția va fi realizată.

Ambele bănci poartă discuții cu autoritățile de reglementare de miercuri, când credit Suisse a cerut băncii centrale să-i ofere un credit de 54 miliarde de dolari. Când această plasă de siguranță nu a reușit să oprească scăderea prețului acțiunilor și să oprească clienții panicați să-și retragă banii, banca centrală a intervenit pentru a forța o fuziune după ce a devenit îngrijorată de viabilitatea celui de-al doilea mare creditor din Elveția.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » UBS oferă un miliard de dolari pentru Credit Suisse. Autoritățile elvețiene vor să schimbe reglementările pentru a grăbi tranzacția