Antena Meniu Search
x

Video Ultimele ore în care şoferii pot face plinul la preţuri compensate. Cât economisesc la benzină şi motorină

Banii vin, banii pleacă! De la 1 ianuarie 2023, unii români se vor bucura de venituri mai mari, dar alţii vor avea câştiguri diminuate. De pildă, proprietarii de maşini, care vor cumpăra carburanţi mai scumpi. Iată o listă cu plusuri şi minusuri ale schimbărilor fiscal-bugetare care se aplică de la începutul anului. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 31.12.2022, 19:25

Vezi și

"În primul rând, trebuie să le spunem şoferilor că mai au doar cinci ore să alimenteze la preţuri compensate. De mâine benzina şi motorina se vor scumpi pentru că guvernul nu mai aplică subvenţia de 50 de bani pe litrul de carburant. Dacă ar alimenta în acestă seară, spre exemplu, la staţia din spatele meu, ar putea face o economie de 25 de lei. O primă economie, iată, cu care am putea să intrăm în noul an dacă alimentăm azi", spune Greta Neagu, reporter Observator.

Cresc ratele pentru creditele în lei

"De mâine cresc şi ratele pentru creditele în lei. BNR a anunţat noua valoare a indicelui IRCC, de 5,71%, în loc de 4.06%. O rată de 1.785 de lei în ianuarie 2022 se transformă, de mâine, într-una cu 900 de lei mai mare. Tot de la 1 ianuarie, TVA-ul în HoReCa ajunge la 9% de la 5%. Şi ţigările vor scumpi - cresc accizele", adaugă Greta Neagu, reporter Observator. 

"Veşti bune pentru final. Cresc salariile bugetarilor cu 10%. De asemenea, salariul minim ajunge la 3.000 de lei brut. În mână, angajaţii vor primi 1.863 de lei. În plus, punctul de pensie se măreşte de la 1.586 de lei, la 1.785. Salariul minim în construcţii creşte de la 3.000 de lei la 4.000 de lei brut", mai spune Greta Neagu, reporter Observator.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Ultimele ore în care şoferii pot face plinul la preţuri compensate. Cât economisesc la benzină şi motorină