Antena Meniu Search
x

Video Un aliment preferat de români se scumpeşte din toamnă. Canicula a afectat producţia: preţul ar putea creşte cu 15%

Este sănătoasă, dar va fi mai scumpă începând din această toamnă. Este vorba despre mierea de albine. Sunt semnale că mierea se va scumpi din această toamnă. Din cauza temperaturilor prea mari, familiile de albine mor, spun apicultorii. Situaţia este cu atât mai gravă cu cât vremea capricioasă din primăvară a afectat şi ea producţia de miere. 

de Angela Bertea

la 03.09.2023, 09:48

Vezi și

Canicula afectează într-adevăr albinele, ea fiind greu de suportat nu numai de către oameni, ci şi de către animale ori insecte. Spre exemplu, din cauza căldurii, albinele nu se mai pot hrăni pentru că, flora, fiind afectată de secetă, nu se mai dezvoltă, iar albinele rămân fără cules, fiind nevoite de altfel să parcurgă distanţe mai lungi, în căutare de hrană şi apă, ducând astfel la uzura şi la scurtarea lor de viaţă.

Albinele, nevoite să depună un efort mult mai mare pentru a menţine stupii la o temperatură constantă

Totodată, din cauza căldurilor, stupii se încălzesc, albinele fiind nevoite să depună un efort mult mai mare pentru a menţine o temperatură constantă sau mai exact pentru a-i răci. De asemenea, apicultorii au sesizat un comportament aparte al albinelor pe timpul caniculei, fiind mult mai agresive şi stresate, se pot îmbolnăvi mai repede din cauza lipsei polenului şi a nectarului din natură.

Seceta care a dus la scăderea producţiei de miere şi toate scumpirile din ultima perioadă ar putea să ducă la o majorare a preţului mierii ce poate să ajungă până la 10 sau 15%. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri economice » Un aliment preferat de români se scumpeşte din toamnă. Canicula a afectat producţia: preţul ar putea creşte cu 15%