Antena Meniu Search
x

Un bistrițean s-a ales cu dosar penal, după ce și-a făcut singur o trecere de pietoni

Un bărbat de 35 de ani din comuna bistriţeană Salva s-a ales cu dosar penal după ce a trasat din proprie iniţiativă o trecere de pietoni pe Drumul Naţional 17C, potrivit buletinului de presă remis luni de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bistriţa-Năsăud.

Poliția Română
Un bistrițean s-a ales cu dosar penal, după ce și-a făcut trecere de pietoni în fața casei - Shutterstock (arhivă)

Poliţiştii au fost sesizaţi, în data de 7 octombrie, despre apariţia marcajelor respective pe carosabil şi au trecut la verificări.

"În fapt, pe Drumul Naţional 17 C, pe raza localităţii Salva, ar fi fost trasate pe carosabil, fără autorizare, mai multe linii albe, asemănătoare marcajului de trecere pentru pietoni, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic. Bănuit de comiterea faptelor este un localnic, în vârstă de 35 de ani", se arată în informarea transmisă de IPJ Bistriţa-Năsăud.

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud continuă cercetările în acest caz, în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul comiterii infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice, transmite Agerpres.

Ce riscă bărbatul din Bistrița care și-a făcut trecere de pietoni de unul singur

Potrivit Codului Penal, "instalarea de mijloace de semnalizare rutieră sau modificarea poziţiilor acestora, fără autorizaţie eliberată de autorităţile competente, de natură să inducă în eroare participanţii la trafic ori să îngreuneze circulaţia pe drumul public se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă".

De asemenea, "aşezarea de obstacole care îngreunează sau împiedică circulaţia pe drumul public, dacă se pune în pericol siguranţa circulaţiei ori se aduce atingere dreptului la libera circulaţie a celorlalţi participanţi la trafic se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Un bistrițean s-a ales cu dosar penal, după ce și-a făcut singur o trecere de pietoni