Antena Meniu Search
x

Un nou ordin al preşedintelui ANAF trimite românii la coadă la ghişee, pentru depunerea Declaraţiei 230

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan, spune că PSD şi ALDE "recidivează cu umilirea românilor".

Un nou ordin al preşedintelui ANAF trimite românii la coadă la ghişee, pentru depunerea Declaraţiei 230

Liderul PNL Sibiu, Raluca Turcan, spune că PSD şi ALDE "recidivează cu umilirea românilor", arătând că un ordin al preşedintelui ANAF "descurajează cetăţenii să mai sprijine sectorul neguvernamental", aceştia fiind obligaţi, în cazul în care nu au semnătură electronică, să depună Declaraţia 230 la Agenţie.

"După mizeria cu declaraţia 600, ANAF vrea ca românii să stea la coadă pentru a depune Declaraţia 230 prin care direcţionează 2% din impozitul pe venit pentru activitatea unei asociaţii sau fundaţii. Un Ordin al Preşedintelui ANAF cerut de Liviu Dragnea descurajează direct cetăţenii să mai sprijine sectorul neguvernamental. Pentru Fisc, asociaţiile care îngrijesc bătrâni rămaşi singuri sau fundaţiile care strâng fonduri pentru dotarea sau chiar amenajarea unor unităţi sanitare sunt, în cel mai fericit caz, de ignorat dacă nu de desfiinţat, pentru că arată că reuşesc să facă treabă acolo unde statul, de multe ori, eşuează", a scris Turcan, vineri, pe Facebook.

Ea spune că decizia este o nouă lovitură "dată de o guvernare incompetentă românilor" care aleg să susţină, ca în orice ţară democratică, activitatea celui de al treilea sector.

"Cu excepţia situaţiilor în care persoana fizică are semnătură electronică, restul (adică marea majoritate!) cetăţenilor se vor aşeza la coadă la ANAF ca să depună Declaraţia 230 prin care să direcţioneze 2% din venitul anual către asociaţii şi fundaţii. Nici măcar motivele invocate, potrivit cărora ar exista suspiciuni cum că nu persoanele fizice, ci cele juridice, în numele acestora, depuneau an de an declaraţii pentru respectivele asociaţii sau fundaţii, nu justifică primitivismul unei asemenea decizii. Este o nouă lovitură dată de o guvernare incompetentă românilor care aleg să susţină, ca în orice ţară democratică, activitatea celui de al treilea sector, cel care, de foarte multe ori, a schimbat România în bine, acolo unde statul ori fură banii, ori îşi bătea joc de ei cheltuindu-i ineficient. Batjocura acestei guvernări la adresa românilor continuă!", conchide Turcan. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Un nou ordin al preşedintelui ANAF trimite românii la coadă la ghişee, pentru depunerea Declaraţiei 230