Antena Meniu Search
x

Video Un parc din Cluj-Napoca, evaluat la 2 milioane de euro, a fost scos la vânzare. Cum s-a ajuns în această situație

Un parc din Cluj-Napoca a fost scos la vânzare. Unul dintre cele mai frumoase spaţii verzi din cartierul Gheorgheni aşteaptă acum să fie cumpărat. Proprietarul a reuşit să îl obţină printr-o retrocedare, iar acum există posibilitatea ca spaţiul să fie cumpărat de investitori pentru construcţia de blocuri. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.04.2021, 14:55

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Vorbim despre două parcele cu suprafața totală de 1800 de metri pătrați, de la marginea trotuarului, de-a lungul aleii, până lângă parcarea blocurilor. Cum în zonă metrul pătrat de teren costă 1300 euro, asta ar însemna că parcul valorează 2 milioane de euro. 

Cum s-a ajuns de fapt în această situație

Până în anul 1960, acolo era o zonă de case. Terenurile au fost luate de comuniști, casele demolate și s-au construit blocuri cu niște spații verzi enorme și frumoase în jurul lor. Foștii proprietari și-au revendicat terenurile și parcela a fost redobândită în instanță în anul 2008 după un proces care a durat cinci ani. 

Proprietara a spus că l-a scos la vânzare pentru că nu își mai poate permite să plătească impozitul an de an pe acest teren și că singurul ei interes este să îl vândă, indiferent care va fi mai apoi destinația. În timpul procesului, cei de la primărie nu i-au oferit o alternativă sau un teren în altă parte.

Reprezentanții primăriei spun că în acest acest loc nu se va putea construi pentru că în planul urbanistic zonal locul apare ca spațiu verde, însă există şi o lege care îi contrazice. Rămâne de văzut ce se va întâmpla şi dacă până la urmă parcul se va vinde.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri economice » Un parc din Cluj-Napoca, evaluat la 2 milioane de euro, a fost scos la vânzare. Cum s-a ajuns în această situație