Antena Meniu Search
x

Una dintre destinaţiile ieftine de vacanţă, preferate de români, se scumpeşte. Turiştii ar urma să plătească o taxă, în plus, de 70€

Una dintre cele mai ieftine destinaţii de călătorie se scumpeşte. Premierul grec a anunţat că, de anul viitor, turiştii vor plăti în plus pentru timpul petrecut pe tărâmurile elene.

de Redactia Observator

la 28.11.2023, 14:10

Vezi și

Astfel, "musafirii" ar trebui să plătească o "taxă de climă" de 70 de euro pentru o cazare de șapte zile la un hotel de cinci stele.

Pentru cei care rezervă apartamente de vacanță se va aplica un tarif fix de 1,50 euro pe zi, iar pentru locuințele unifamiliale, mai exclusiviste, taxa va fi de 10 euro, similar cu hotelurile de lux. Totuşi, vorbim despre o taxare sezonieră, impusă din luna martie şi până în luna octombrie.

Specialiştii se tem însă că această măsură ar putea avea un impact negativ asupra numărului de turiști care vor alege Grecia în 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Una dintre destinaţiile ieftine de vacanţă, preferate de români, se scumpeşte. Turiştii ar urma să plătească o taxă, în plus, de 70€