Antena Meniu Search
x

Ungaria vrea prelungirea restricțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina până la finalul anului 2023

Ungaria a cerut Comisiei Europene să prelungească restricţiile cu privire la importul de cereale şi oleaginoase din Ucraina în cele cinci state membre din Europa de Est, cel puţin până la finele lui 2023, a declarat secretarul de stat în Ministerul ungar al Agriculturii, Zsolt Feldman, transmite Reuters. Cu ocazia unei reuniuni a miniştrilor europeni ai Agriculturii, Zsolt Feldman a spus marţi seara că Ungaria a cerut de asemenea Bruxelles-ului să ofere sprijin financiar extraordinar pentru a facilita livrările de cereale, în ideea de a goli silozurile pentru fermierii locali, înainte de recolta din acest an, conform Agerpres.

de Redactia Observator

la 31.05.2023, 11:42

Ungaria cere menținerea restricțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina până la finalul anului - Shutterstock

"Interesul nostru este ca recoltatul din Ungaria să poată fi finalizat în siguranţă iar fermierii ungari să poată să îşi vândă produsele", a spus Zsolt Feldman.

La data de 2 mai, Uniunea Europeană a impus restricţii, până la data de 5 iunie, pentru importurile de grâu, porumb, rapiţă şi seminţe din floarea soarelui provenite din Ucraina, în ideea de a diminua oferta în exces de cereale în Bulgaria, Ungaria, Polonia, România şi Slovacia. Aceste ţări s-au plâns că cerealele ieftine din Ucraina fac producţia locală neprofitabilă.

Executivul comunitar a spus că în această perioadă, grâul, porumbul, rapiţa şi seminţele din floarea soarelui provenite din Ucraina vor putea fi vândute în orice altă ţară din blocul comunitar. Comisia a informat că ar putea extinde restricţiile la importurile de cereale din Ucraina şi dincolo de 5 iunie, dacă situaţia excepţională va continua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri economice » Ungaria vrea prelungirea restricțiilor pentru importurile de cereale din Ucraina până la finalul anului 2023