Antena Meniu Search
x

Video Ungurii se organizează pe Facebook şi vin să cumpere produse mai ieftine din România. După mâncare, au pus ochii şi pe electrocasnice

S-a întors roata. Preţurile mari la alimente din Ungaria au transformat  România în raiul cumpărăturilor. Vecinii se organizează în grupuri de Facebook, urmăresc ofertele şi trec graniţa cu maşina pentru a-şi face provizii. Oamenii spun că diferenţa de preţ poate fi  şi de 20%. 

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 18.07.2023, 20:38

Vezi și

În Vama Petea este un du-te vino continuu. Vecinii vin la cumpărături la noi pentru că, spun ei, diferenţele de preţ ajung chiar şi la 20%. 

"Cum sunt preţurile în România?"

"Mai bune. Prețurile sunt mult mai mici. Alimente de bază, mâncare. Sunt mai ieftine în România."

"De câte ori vine la cumpărături în România?"

Pe acelaşi subiect

"O data pe săptămână. De două ori."

"Frunctele sunt mai ieftine în România. Dacă este la promoţie sau reducere este ok."

Pe reţele sociale, organizarea se face în detaliu. iar oraşul Carei a devenit obiectiv pe harta celor care vor să cumpere la preţuri mai bune ca în Ungaria. 

"Ofertele sunt multe, aproape toate produsele au scrise denumirea în limba maghiară, sunt multe reduceri. Merită să mergeți la cumpărături!" 

"Am fost și eu recent în Carei și într-adevăr au o mulțime de produse mai ieftine decât la noi."

Parcările supermarketurilor, pline de maşini cu număr de Ungaria 

Simona Vasiac, reporter Observator: "Ungurii trec graniţa la noi în ţară nu doar pentru alimentele mai ieftine, ci şi pentru electrocasnice. La noi, acestea costă cu câteva sute de euro mai puţin. benyina este mai ieftină, aşa că orice drum merită."

"A costat și ăsta mai puțin?" 

"Da da."

"Cu cât?" 

"Aproximativ 30 000 de forinți, adică 100 de euro."

Guvernul lui Viktor Orban a decis plafonarea preţurilor la alimente pentru a stopa inflaţia. Consecinţele pe termen lung fac însă viaţa grea ungurilor: penurie de alimente şi prețuri uriaşe. Maghiarii merg şi în Slovacia pentru a face cumpărături mai ieftin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri economice » Ungurii se organizează pe Facebook şi vin să cumpere produse mai ieftine din România. După mâncare, au pus ochii şi pe electrocasnice