Antena Meniu Search
x

Video Uniunea Europeană ne recomandă să mărim salariul minim. Creşterile anunţate pentru 2022

De la Uniunea Europeană vin veştile bune. Oficialii europeni ne îndeamnă şi insistă să majorăm salariul minim. Potrivit Comisiei de Muncă a Parlamentului european, acesta nu poate fi mai mic decât jumătate din salariul mediu al unui stat. Rămâne de vazut daca ne vom... conforma cerintei. Stim deocamdata ca la începutul anului viitor ar urma să avem o nouă creştere a salariului minim, dar tot nu e suficient pentru a respecta cerinţele oficialilor europeni.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 16.11.2021, 13:06

Vezi și

Momentan, în România, salariul minim pe economie este de 1.386 de lei. De la 1 ianuarie 2022, salariul minim va ajunge la 1.524 de lei după ce în acest an s-a decis o creştere de 10%. Dacă am ţine cont de ce spune Uniunea Europeană, ar trebui ca în perioada următoare să calcum salariul minim pe ecomonie astfel încât el să fie jumătate din salariul mediu pe economie.

1,6 milioane de români plătiţi cu salariul minim

În România, salariul mediu pe economie este de 5.608 lei brut. În 2022 se estimează că vom ajunge la un salariu mediu brut de 6.095 de lei. Asta înseamnă că salariul minim pe econimie, în 2022, să fie de 3.050 de lei brut şi la 1.802 lei net. Nu vorbim chiar despre o directivă europeană, mai e nevoie de voturi pentru a deveni directivă. În România, există în acest moment, 1,6 milioane de români plătiţi cu salariul minim.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Uniunea Europeană ne recomandă să mărim salariul minim. Creşterile anunţate pentru 2022