Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea, un criteriu de angajare tot mai important pe piaţa muncii. Părinţii vor ca bonele celor mici să fie imunizate anti-COVID

Pandemia și restricțiile au schimbat piaţa muncii în România și în cazul bonelor sau menajerelor. Vaccinarea împotriva coronavirusului a devenit un criteriu important pentru marea majoritate a părinților atunci când vor să angajeze o bonă.

de Redactia Observator

la 21.11.2021, 09:29

Vezi și

Din ce în ce mai mulți părinți își doresc ca persoana care are grijă de copiii lor să fie imunizată împotriva COVID-19. Motiv pentru care părinții nu găsesc bona sau menajera potrivită. Acesta este şi cazul Daianei, mămica unei fetițe de 3 luni. "E foarte important să fie vaccinată, în primul rând. Sunt de acord cu părerile tuturor, însă pentru mine e foarte importantă sănătatea familiei, sănătatea ei e cea mai importantă în momentul de faţă şi atunci lumea cu care intrăm în contact e foarte important să fie vaccinată. Sunt mai mici şansele ca ea să se îmbolnăvească", spune Diana.

Mulţi părinţi au renunţat cu totul la ideea de a angaja o bonă şi preferă să stea ei cu cei mici. "Acum eu îmi îngrijesc copilaşul deocamdată. A mers puţin la grădiniţă şi acuma-s eu cu el acasă. Şi e cel mai ok aşa în perioada asta", povesteşte o mămică. "Pentru sănătatea noastră, a copilului, pentru a fi în siguranţă cred că ar fi bine ca toţi cu care intrăm în contact să fie vaccinaţi. Noi lucrăm de acasă în perioada asta, deci nu intrăm în contact cu alte persoane foarte mult, iar la şcoală mă aştept să apară cazuri şi copilul să aducă acasă virusul", spune o alta. 

Vaccinarea, un nou criteriu de angajare pe piaţa muncii

Specialiștii spun că deja au apărut criterii noi de angajare pe piața muncii. "Această criză vine şi ne desparte. Ne desparte pe termen lung, nu doar în concepţii şi stiluri de viaţă ci şi pe piaţa muncii. Acest lucru se vede, nu doar în concepţia privind vaccinul: vaccinişti/antivaccinişti, o să o vedem şi pe piaţa muncii. O condiţie şi un criteriu care va conta din ce în ce mai mult", este de părere Ioan Hosu, sociolog și profesor la Universitatea Babeș Bolyai din Cluj.

De asemenea, sunt şi cazuri în care, cu promisiunea imunizării, părinții au păstrat angajatele care le îngrijeau copiii de mai mult timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri economice » Vaccinarea, un criteriu de angajare tot mai important pe piaţa muncii. Părinţii vor ca bonele celor mici să fie imunizate anti-COVID