Antena Meniu Search
x

Bonele, mai căutate de când a început școala

Noul an scolar a venit si cu o criză de bone. Tot mai multi păriti caută o persoană care să aibă grijă de copilul lor cât timp sunt la serviciu, însă oferta nu poate face față cererii.

de Redactia Observator

la 30.09.2020, 17:13

Vezi și
  • Agentiile de specialitate au o listă de astepare lungă.
  • Pretentiile părintilor sunt tot mai mari.

Mai bine de o lună a căutat Ana pe cineva care să se potrivească cerințelor sale.

Ana Jităriţă, mamă: Am găsit-o după o lună și ceva de căutări după ce am văzut aproape 6-7 persoane. Am avut noroc să găsim o doamnă cu foarte bune referințe, ăsta a fost un criteriu, care locuiește foarte aproape de noi, la câteva minute distanță de mers pe jos și care a făcut asta și înainte.

Copilul ei are 3 ani şi jumătate. Iar Ana a decis să îl retragă de la grădiniță anul acesta.

Ana Jităriţă, mamă: Noi ne-am gândit la stabilitatea ei emoțională și ne-am gândit că anul ce vine va fi tot așa cu închideri, deschideri, săptămâna în care va putea merge la grădiniță, săptămâna în care nu va putea merge la grădiniță.

Una peste alta, la agenţiile de bone lista de așteptare este lungă. Dar și pretenţiile părinților sunt altele.

Antoaneta Istrate, manager agenție bone: Părinții caută persoane pregătite, care au experiență. foste educatoare sau actuale educatoare sau învățătoare. Înainte părinții aveau nevoie de bone pt prima copilărie. În acest moment părinții au nevoie de suport și pt copiii care sunt mai mari de 4 ani plus.

Altele sunt şi pretenţiile bonelor. Cererea a crescut cu 70% față de luna mai aşa că şi ele sunt mai selective.

Pretențiile salariale au crescut, chiar dacă veniturile părinților au rămas aceleași. Așadar, dacă înainte salariul unei bone pentru 8 ore de muncă era de 2800 de lei, de exemplu, acum acesta pornește de la 3200 de lei.

La Suceava, părinţii primesc ajutor de la primărie pentru bonă.

În municipiul Suceava, unde primăria a înlesnit condițiile de acordare a banilor pt bone, mai exact unde părinții pot să angajeze și personal care se ocupă doar de îngrijirea la domiciuliu, primăria Suceava nu a primit nicio cerere pentru a da părinților bani de bone.

Ajutorul financiar poate ajunge la 710 lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Educatie » Bonele, mai căutate de când a început școala