Antena Meniu Search
x

Video Variola maimuţei s-a răspândit în 8 ţări din Europa în 10 zile. Turistul englez care ar fi adus virusul în Grecia

Variola maimuţei a ajuns şi în Grecia, la doi paşi de noi. Un turist englez în vârstă de 29 de ani este primul caz suspect de infectare din ţară şi se află, în prezent, în izolare într-un spital din Atena. Infecţia virală întâlnită mai des în Africa Centrală şi de Vest, se răspândeşte cu rapiditate în Europa şi America.

Vezi și

În 10 zile, variola maimuţei s-a răspândit în Europa. Grecia este cea mai recentă ţară unde au fost raportate cazuri. Este a opta ţară de pe continent, dar infectări au fost raportate şi în Israel, Canada, Australia şi Statele Unite. "Este motiv de îngrijorare pentru toată lumea. Încercăm din greu să aflăm ce să facem şi ce vaccinuri sunt disponibile", a declarat Joe Biden, preşedintele Statelor Unite.

Variola maimuţei. Peste 90 de cazuri în 10 zile

De pe 13 mai până ieri, peste 90 de cazuri au fost confirmate şi alte 30 sunt suspecte în 14 ţări. Majoritatea cazurilor sunt persoane care s-au prezentat la clinicile pentru boli cu transmitere sexuală. Cazul zero este al unui tânăr care s-a întors din Tenerife unde a participat la o petrecere.

Ce simptome apar după infectarea cu acest virus

Pe acelaşi subiect

Simptomele sunt febră însoţită de erupţii cutanate şi leziuni la nivelul gurii şi al ochilor. Medicii spun că pentru a lua virusul este nevoie de contact fizic apropiat şi prelungit cu un bolnav. Situaţia cea mai îngrijorătoare este în Spania. 39  de cazuri au fost confirmate doar în Madrid, iar alte 40 sunt suspecte. Ministerul spaniol al Sănătăţii recomandă respectarea unui protocol strict. Izolare pentru bolnavi şi mască de protecţie. 

"Se face o anchetă, suspecţii sunt verificaţi la fiecare 48 de ore pentru a vedea dacă este respectată carantina la domiciliu", afirmă Elena Andradas, de la departamentul de Sănătate Publică Madrid. "Amploarea nu se calculează doar în funcţie de numărul de cazuri. Avem cel mai mare număr raportat vreodată în afara Africii, dar este important dacă sursa de infectare este unică sau dacă există multiple surse de infectare", a precizat Fernando Simon, directorul Centrului de Coordonare pentru Alerte Sanitare și Urgențe. 

Cazul suspect de variola maimuţei în România - zvon infirmat

La Spitalul Municipal Rădăuţi a apărut un zvon că ar fi un caz suspect de variola maimuţei. Direcţia de Sănătate Publică Suceava a infirmat însă informaţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri economice » Variola maimuţei s-a răspândit în 8 ţări din Europa în 10 zile. Turistul englez care ar fi adus virusul în Grecia