Antena Meniu Search
x

Veste uriaşă din Marea Britanie. Sprijin de miliarde de lire sterline pentru afacerile româneşti

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunţat un comunicat al Ambasadei Marii Briutanii la Bucureşti, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerţ Greg Hands.

Marea Britanie se angajează să ofere suport financiar în valoare de 4 miliarde de lire sterline pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Pentru prima dată, aceste fonduri vor fi acordate în lei, a anunţat un comunicat al Ambasadei Marii Briutanii la Bucureşti, care îl citează pe ministrul secretar de stat britanic pentru Comerţ Greg Hands.

Ministrul se află la Bucureşti şi a anunţat noi forme de susţinere a comerţului cu România.

Potrivit sursei citate, Greg Hands a anunţat vineri că guvernul britanic dublează suportul financiar oferit României pentru a oferi un impuls legăturilor comerciale bilaterale.

'UK Export Finance, agenţia guvernamentală britanică pentru export, va creşte suma oferită drept suport la 4 miliarde de lire sterline, pentru a-i ajuta pe exportatorii britanici şi pe importatorii români să îşi intensifice schimburile comerciale. Suportul financiar este oferit în lei, iar oamenii de afaceri români pot accesa aceste fonduri atunci când aleg să lucreze cu furnizori britanici', a precizat comunicatul.

Pe acelaşi subiect

Anunţul vine după ce Greg Hands s-a întâlnit la Bucureşti cu oficiali guvernamentali români şi cu reprezentanţi ai primăriei, precum şi cu oameni de afaceri români şi britanici. Ministrul britanic şi ministrul român pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer Ilan Laufer au participat la un eveniment organizat de British Romanian Chamber of Commerce (BRCC) la care au fost prezenţi peste 80 de oameni de afaceri.

Ministrul secretar de stat britanic s-a întâlnit ulterior cu secretarul de stat din Ministerul Energiei, Andrei Maioreanu, şi cu managerul municipiului Bucureşti, Sorin Chiriţă.

Greg Hands, care a primit recent în portofoliu şi responsabilităţi legate de Londra, a discutat cu Sorin Chiriţă despre felul în care britanicii folosesc noi tehnologii precum 'big data', maşini autonome şi noi infrastructuri de transport. Toate acestea au rolul de a îmbunătăţi viaţa locuitorilor din oraşele aflate în creştere, precum Londra. Ministrul a discutat despre cum ar putea să folosească Bucureştiul această expertiză, în contextul restaurării Centrului Vechi şi a altor proiecte de dezvoltare urbană.

'Ca vechi susţinător al relaţiilor româno-britanice, mă bucur să mă aflu aici, în Bucureşti, şi să discut alături de colegii români despre întărirea legăturilor noastre comerciale', a precizat oficialul britanic.

Schimburile comerciale dintre ţările noastre au o valoare de 3,6 miliarde de lire sterline, înregistrând o creştere de peste 5% în primele cinci luni ale anului; această cifră este şi rezultatul activităţii a peste 5,000 de companii britanice prezente în România. Am toată încrederea că această relaţie va continua să prospere, aducând oportunităţi noi pentru sectorul de afaceri şi pentru consumatori'.

'Greg Hands este un vechi prieten al României şi a deţinut în trecut rolul de Preşedinte al grupului parlamentar de prietenie pentru România - poziţie din care a promovat relaţiile bilaterale în Parlamentul britanic. El a fost unul din invitaţii principali la un eveniment organizat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) din Londra, unde a evidenţiat punctele forte şi potenţialul economiei româneşti', a menţionat comunicatul Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri economice » Veste uriaşă din Marea Britanie. Sprijin de miliarde de lire sterline pentru afacerile româneşti