Vinuri potrivite pentru masă de Paște, în funcţie de meniul ales de sărbători

Publicat: 01.04.2018, 19:27.
Actualizat: 01.04.2018, 21:44

Până să alegem oaia, trebuie să ştim cum să alegem vinul care va însoţi preparatele tradiţionale, pe masa de Paşte.

Până să alegem oaia, trebuie să ştim cum să alegem vinul care va însoţi preparatele tradiţionale, pe masa de Paşte. Dacă la unele feluri se potriveşte doar cel alb sec, la altele, vinul roşu este perfect. Însă mai există şi anumite delicatese care impun asocierea cu un rose.

Vinul rose este vedeta anului 2018, susţine producătorul de vinuri Mihail Rotenberg îi cunoaşte toate secretele.

Dacă friptura de miel merge cel mai bine cu un vin roşu, lângă aperitiv nu trebuie să lipsească un pahar cu vin alb. Ca să fie rece, putem să punem în el câteva fructe de pădure congelate. Cel mai important, gustul autentic al vinului va fi simţit doar dacă este consumat alături de preparatele potrivite.

Mihail Rotenberg, producător de vin:
Pentru că pe papilele gustative se depune grăsime ele devin mai puţin sensibile. Iar vinul, prin conţinutul lui de alcool, curăţă cavitatea bucală.

În ultimii ani, românii au devenit mari iubitori ai licorii lui Bachus. Potrivit ultimelor studii, 50% dintre români consumă vinurile seci. Nu putem să spunem acelaşi lucru şi despre sortimentele dulci, consumate de doar 2% dintre români.

Alina Iancu, specialist în vinuri:

Pe o sticlă de vin se plăteşte între 15 şi 50 de lei, însă predomină preţurile între 25 şi 50 de lei.

Cel mai des, românii cumpără de la supermarket. Mai rar de la crame. Şi nici mediul online nu este printre preferinţe.

Alina Iancu, specialist în vinuri:

La nivel naţional, soiul cel mai plantat este Feteasca Regală, cu peste 12 mii de hectare, urmată de feteasca albă. Iar feteasca neagră este pe locul 9 la nivel naţional, ca suprafaţă plantată.

Românii nu savurează un pahar din vinul preferat doar de Paşte. Ci de două-trei ori pe săptămână, arată statisticile.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.