Antena Meniu Search
x

Video "Voia doar să le ofere mâncare copiilor". Tragedie la o mină de aur din Venezuela, după ce un perete s-a prăbuşit. Peste 200 de mineri aflaţi înăuntru

Tragedie la o mină de aur din Venezuela! Autorităţile se tem că zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un perete al minei s-a prăbuşit peste ei. Sute de oameni se aflau acolo la momentul incidentului, scrie presa locală.

de Redactia Observator

la 22.02.2024, 08:35

Vezi și

Zeci de oameni au fost îngropaţi de vii după ce un perete al minei de aur s-a prăbuşit. Autorităţile spun că funcţiona ilegal, dar, chiar şi aşa, oamenii de rând alegeau să lucreze acolo pentru salariile avantajoase, fără să ţină cont de condiţiile de muncă aspre. 

Ruda unui miner: Voia doar să le ofere mâncare copiilor ei. Aici, în La Paragua, nu există nicio companie la care poţi să lucrezi, care să poată oferi ceva copiilor noştri să-i ajute să meargă mai departe. 

Peste 200 de mineri se aflau în mină la momentul tragediei

În momentul tragediei, peste două sute de persoane se aflau în mină, scrie presa locală. Echipele de salvare au ajuns cu greu în zonă pentru că cel mai apropiat oraş se află la şapte ore de mers cu barca. Atât armata, cât şi alte organizaţii din ţară au dat o mână de ajutor pentru a-i găsi pe mineri. Supravieţuitorii îşi amintesc cu groază clipele de coşmar prin care au fost nevoiţi să treacă. 

Miner: A fost ceva înfricoşător să văd cum mulţi colegi de-ai mei au fost îngropaţi şi cum alţii aveau la suprafaţă doar gâtul şi capul. 

Bilanţul oficial al morţilor nu este cunoscut încă, dar autorităţile se tem că poate creşte semnificiativ. Minele ilegale din zonă au devenit un subiect intens dezbătut de activiştii care se tem de exploatarea peste măsură. În urmă cu câteva luni, alţi 12 oameni şi-au pierdut viaţa într-un alt incident asemănător. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri economice » "Voia doar să le ofere mâncare copiilor". Tragedie la o mină de aur din Venezuela, după ce un perete s-a prăbuşit. Peste 200 de mineri aflaţi înăuntru