Antena Meniu Search
x

Zăpada și înghețul au făcut ravagii în livezile din România

Anul acesta vom avea mai puţine fructe româneşti. Producătorii din toată ţara avertizează că zăpezile şi îngheţul au făcut ravagii în livezile din România.

de Redactia Observator

la 24.02.2019, 12:09

Vezi și

Anul acesta vom avea mai puţine fructe româneşti. Producătorii din toată ţara avertizează că zăpezile şi îngheţul au făcut ravagii în livezile din România. Acolo unde pomii şi viţa de vie au rezistat iernii de până acum, temperaturile de până la minus 20 de grade, ce vor urma, cu siguranţă vor face prăpăd. Mai ales că pomii au început să înmugurească.

Doar în zona Banatului Montan, sute de hectare de livezi cu pomi fructiferi au fost distruse. Proprietarii de livezi se tem că pagubele vor fi şi mai mari. Îngheţul de până la minus 20 de grade anunţat de meteorologi pentru zilele următoarea va distruge mugurii apăruţi în săptămânile cu vreme primăvăratică.

Soluțiile pentru salvarea plantaţiilor sunt puține și nu foarte eficiente. Pentru a preveni pierderile, specialiştii recomandă folosirea soiurilor de plante rezistente la fluctuațiile de temperatură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri economice » Zăpada și înghețul au făcut ravagii în livezile din România