Antena Meniu Search
x

Video Ziua Îndrăgostiților se simte la buzunar: Dragostea e gratis, nu şi dovezile de iubire. Cu cât s-au scumpit cadourile

Dragostea e gratis, nu şi dovezile de iubire. Cadourile vor costa cu aproape 30 la sută mai mult faţă de acum un an, de Ziua Îndrăgostiților. Masa în oraş, parfumurile, bijuteriile sau ciocolata - toate au fost afectate de inflaţie. Dar cum iubirea nu are preţ, clienţii nu lipsesc. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 12.02.2023, 19:33

Vezi și

"Să fie dragostea noastră ca un vin bun, să crească mai puternic odată cu vârsta", spune un vechi toast englez. Este speranţa multor cupluri de Valentine`s Day, astfel că rezervările la marile restaurante din Capitală curg. 

Bucătarii preconizează că stridiile vor fi vedetele din meniul de Ziua Îndrăgostiţilor. Dar pregătesc şi alte bunătăţi în ton cu iubirea. Carnea de cerb încoronează o zi pe care mulţi şi-o doresc cât mai specială. Indiferent de felurile alese, cei care vor merge la restaurant vor plăti în medie, cu 20 la sută mai mult faţă de anul trecut, spun specialiştii. 

Alexandru Antal, bucătar-șef: Cam toată materia primă şi-a cam triplat preţurile.

Nici desertul nu îndulceşte situaţia. La o ciocolaterie, de exemplu, produsele s-au scumpit, în medie, cu 10 lei faţă de acum un an. La inima iubitei ajunge la fel de bine şi un parfum personalizat. În atelierul ei din Capitală, Iulia pregăteşte deja comenzile. 

Pe acelaşi subiect

Iulia Neagoe, parfumier: Parfumul poate să şi-l facă fiecare doamnă în ideea în care primeşte cadou un voucher şi atunci poate să folosească toate ingrendientele pe care şi le doreşte, care îi plac, care i se potrivesc. Ori cumpără parfumuri care ştiu sigur că au succes, ori se bazează pe ideea acestor vouchere. 

Ziua Îndrăgostiților 2023. Preţurile sunt simţitor mai mari, însă cererea nu a scăzut faţă de alţi ani

Inima poate fi furată de sărbătoarea dragostei şi cu un inel sau pandantiv din metale preţioase. Bijuteriile s-au scumpit însă şi ele chiar şi cu 25 la sută faţă de 2022. 

Indiferent de ce cadou vom alege, Valentine`s Day ne va costa mai mult anul acesta cu sute de lei bune. Dar, cum banii n-aduc fericirea, nici iubirea nu are preţ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri economice » Ziua Îndrăgostiților se simte la buzunar: Dragostea e gratis, nu şi dovezile de iubire. Cu cât s-au scumpit cadourile